Celkové čtvrté místo v divizi je přesto úspěchem. Nově složené družstvo juniorů se zúčastnilo mistrovství republiky, ale nepodařilo se mu postoupit do bojů o medaile.

Vrcholem sezony se pro curlingový oddíl stalo mistrovství republiky žáků (smíšená družstva). V základní části obsadil tým ve složení Eliška Kupcová, Kateřina Karásková, Matěj Kaván a Ondřej Bodlák druhé místo, což znamenalo souboj s družstvem žáků Hradce Králové o postup do semifinále. Zde se ukázala větší zkušenost hráčů Jičína a ti po výhře 7:1 postoupili do bojů o medaile. Tady je čekal pražský tým ČSC 3, který má možnost trénovat přímo v curlingové hale v Roztylech.

Přes počáteční vedení 2:0 přišla ve třetím endu 5 pro soupeře, po přísném rozhodnutí rozhodčího o vypuštění jičínského posledního kamene za čárou odhozu. Tento moment ale družstvo nerozhodil a po výhře 10:5 bylo ve finále. V něm na Jičín čekal domácí tým ČSC 1. Po čtyřce ve čtvrtém endu a vedení 7:2 se zdálo být rozhodnuto, ale soupeř nic nevzdal a snížil na 7:6.

Rozhodl tedy poslední end a také jičínský poslední kámen, který vyrazil kámen soupeře a znamenal vítězství 8:6 a zisk mistrovského titulu pro sezónu 2014/2015 v kategorii žáků. Poděkování patří všem členům oddílu, kteří se starají o přípravu jičínského dorostu. Všechny zájemce, kteří by tento olympijský sport chtěli zkusit, členové oddílu rádi přivítají na trénincích, které začnou koncem září letošního roku na zimním stadionu v Jičíně. Více naleznete na www.curlingjicin.cz.    (ccj)