Ve městě je od února, ihned začal trénovat a už za sebou má nadmíru úspěšný start do ligové soutěže, když dal Plzni čtyři branky a na jednu přihrál.

Trenér Chrudimi Felipe Conde využil jeho služeb kvůli jeho přednostem: „Everton je hráč s vynikající technickou zdatností, kterou doplňuje herní inteligencí. Je schopen vyvážit naši obranou hru a navíc má vlastnosti, které jsme hledali a které nám pomohou v útoku. Hráče dobře znám, protože jsem ho trénoval v brazilském Botafogu, se kterým jsme získali titul mistrů.

Kromě jeho schopností zlomit obranný systém soupeře nám Everton pomůže i v naší defenzívě. Má také tvrdou a kvalitní střelu z velké vzdálenosti. Je to hráč, který rád hraje v rychlosti a věřím, že do našeho týmu zapadne.“

Vzhledem k obrácenému klimatickému režimu (jižní polokoule) brazilské soutěže skončily na konci roku a Everton se ze svého momentálního klubu Atlantico de Erechim v brazilské provincii Catarina přesunul do Chrudimi. V minulosti hrál za Botafogo, Assoeva (Brazilie), za čínský Zuhai a kazachstánský Kairat Almaty. Získal tituly prakticky ve všech klubech, kde vystupoval. S kazachstánským Kairatem vyhrál světový šampionát klubů a získal s ním i bronzové medaile v UEFA Futsal Cupu. (era)