Nejlépe chrudimský oddíl během dopoledního závodu kombinovaného programu reprezentovaly Jíťa Sitterová z I. kategorie, která vybojovala stříbrnou medaili, a Linda Marhanová z kategorie Žen, která získala bronz. Obě postupují na mistrovství republiky do Českých Budějovic.

V odpoledním závodu základního programu vybojovala zlatou medaili a postup na MČR Verunka Vodičková z I. kategorie, ve stejné kategorii se na druhém místě umístila Ella Mellerová a bronz si odvezla Denisa Kořínková. Obě se také nominovaly na MČR.

V II. kategorii získala stříbrnou medaili Eliška Wenzlová a bronz si odvezla Eliška Lednová. Ve III. kategorii vybojo-vala první místo Lucka Šafářová a všechny tři díky tomu rovněž slaví postup na MČR. V nejstarší kategorii základního programu vybojovala stříbro Andrea Spěváková, bronz Hana Nyklová a obě tak nakonec také pojedou na přebor republiky.

Koncem května se v Dobrušce uskutečnil druhý závod Východočeské ligy a zároveň Oblastní přebor KPMG a ZPMG

POSLEDNÍ ZÁVOD A PAK PRÁZDNINY

Výčet medailí z letošního Oblastního přeboru v moderní gymnastice Východočeské oblasti pak uzavírají ještě čtyři „bramborové". Medailová umístění větší poloviny našich děvčat zúčastněných na přeboru značí o pěkné reprezentaci našich závodnic a velké díky patří i jejich trenérkám.

„V polovině června se ještě děvčata zúčastní závodu III. kola ligy Hradecká korunka a pak oddych přes prázdniny. V podzimní sezoně je pak čekají ještě tři kola a pak 13. listopadu vyhlášení ligy u nás ve sportovní hale, na které jste srdečně zváni," přibližuje další program moderních gymnastek Sokola Chrudim trenérka Naďa Marková.

„A od září náš oddíl otvírá přípravku pro ročniky 2011, 2012 a 2013, tréninky zahajujeme ve středu 14. září od 17.00 do 18.00 hodin ve sportovní hale města Chrudim na Tyršově náměstí," doplňuje závěrem trenérka Naďa Marková. (zr, spa)