V osmifinále bohužel Češi narazili na těžkého soupeře Rusko. „Bylo to nesmírně těžké utkání, měli jsme proti sobě velkého favorita celého turnaje. Podali jsme sice nejlepší výkon na turnaji, ale nestačilo to," zhodnotil utkání po porážce 0:3 pro Českou televizi Lukáš Rešetár.

„Škoda, že jsme takový výkon nepřevedli ve skupině proti Egyptu. Pak bychom se mohli Rusku vyhnout. Zápas s Egyptem nám nevyšel, přesto jsme postoupili, což je velký úspěch. Ukázali jsme, že český futsal má svou sílu,. Postup do osmifinále světového šampionátu je pro mě druhý největší úspěch v kariéře po bronzu na loňském mistrovství Evropy v Maďarsku," dodal dvojnásobný nejlepší futsalista České republiky.

Síla Ruska je nepopiratelná, byť její navýšení pomocí brazilských hráčů je diskutabilní a na MS se o něm často hovořilo. Je tedy otázkou času, kdy FIFA proti němu zakročí sice jí to už docela trvá, protože nejde jen o případ Ruska, ale cesty již hledá… „Mně osobně se to nelíbí. Podobně je na tom Ázerbájdžán, kde je také plno Brazilců. Kdyby se to tímto trendem ubíralo, tak z toho za chvíli bude mistrovství světa brazilských hráčů. V Rusku jsou schopni udělit občanství komukoliv a takřka ze dne na den. FIFA s tím podle mě bude muset začít něco dělat," konstatuje Lukáš Rešetár.