Mikulov Roosters - Rabbitohs 12:28 (6:12)

Pokládali: Čáslavka 2x, J. Koliska, Řičica, P. Koliska.

Konverze: P. Koliska 4x.

Domácí mužstvo je složeno z velmi kvalitních starších hráčů se skvělou formou a je postaveno jak na síle, tak na rychlosti. Mikulov byl dokonce bez ztráty bodu pět kol na čele tabulky, nečekaná prohra s týmem Orlů Havlíčkův Brod jej však připravila o důležité body. Je ovšem potřeba říci, že v tomto zápase nastupovali Roosters díky zraněním značně oslabeni.

Chrudimští zatím soutěži vévodí, neztratili ani bod a oba týmy tak patří k favoritům soutěže. Proto bylo utkání celou fanouškovskou základnou českého ragby league hodně očekáváno.

Z výše zmíněných důvodů nastupovali hosté do zápasu pod velkým tlakem, případná prohra by je sesadila na až třetí příčku tabulky. Přesto byli hráči v obvyklé pohodě a chtěli předvést „svoji" hru postavenou na rychlých hráčích na krajích hřiště.

Prvních dvanáct minut utkání patřila hra jednoznačně chrudimsko-pardubické mu týmu. Rabbitohs neuvěřitelně soupeře tlačil a nedával mu jakékoliv šance k rozvoji. Tato snaha vedla k prvnímu položení. Poté však jakoby začaly hostům docházet síly a hra se stáhla do středu, kdy se aktivně zapojovali pouze tři až čtyři hráči a mužstvo nebylo schopno si rozehrát do strany. Vyčerpání bylo důsledkem vysokého bránění domácích hráčů, když při skládání protihráče dochází k rychlé únavě. V tuto chvíli položil i Mikulov a vyrovnal na 6:6. Po této studené sprše se ale Východočeši nezlomili, naopak se dokázali vzepnout a zbytek poločasu dohrávali v plném nasazení. Proto se jim také podařilo další položení s následnou konverzí (6:12).

Po změně stran již byl zápas plně v režii hostujícího týmu, který tvrdě trestal nedůslednost domácí obrany. Tvrdá hra se projevovala na střídačkách obou týmů, kde se „scházeli" zranění hráči, kteří již do hry nemohli zasáhnout. V případě Rabbitohs se jednalo o dva ragbisty, a tak bylo mužstvo, již tak hrající v nízkém počtu, nuceno dohrávat s minimálním střídáním. V tuto chvíli se tak našel prostor pro vyzkoušení tří nových hráčů, kteří však i přes svou dosavadní nezkušenost svoji premiéru skvěle ustáli a časem by se mohli stát oporami týmu. Chrudimští tak nakonec utkání dotáhli k zaslouženému vítězství.

Sestava Rabbitohs: Pluhař, Blaťák, Fiala, Pavlík, Řičica, Nešněra, Horník, Preininger, Balihar, Čáslavka, Pražan, Jaroslav Koliska, Patrik Koliska, Michálek, Dvořák, Beran, Linhart. (rp)

1.Czech Rabbitohs 6 6 0 0 12

2.Orli Havl. Brod 6 5 0 1 10

3.Mikulov Roosters 6 4 0 2 8

4.Dragons Krupka 6 2 0 4 4

5.Vrchlabí 6 2 0 3 4

6.Hradec Králové 6 1 0 5 2

7.Lokom. Beroun 6 1 0 5 2