Až včera došlo k rozuzlení poslední čtvrtfinálové série II. národní hokejbalové ligy. Zatímco naši dva zástupci Ježci Heřmanův Městec a Jokerit Chrudim si zajistili postup už o víkendu, na jména soupeřů pro semifinále si kvůli tomu ještě museli počkat. Ježci jako vítěz základní části vyřadili okresního rivala z Prachovic hladce ve třech zápasech. Jokerit šel do utkání na hřišti v Přelouči za stavu 1:1 na zápasy, ale dvěma výhrami vždy ve třetí třetině otevřel semifinálové brány.

Soupeře pro semifinále už naopak zná rezerva Jokeritu Chrudim v Krajské hokejbalové lize. Chrudimáci šli do souboje s pardubickým Autosklem už za stavu 2:0 na zápasy, a i když ve třetím duelu prohrávali, dokázali otočit, takže se v semifinále mohou těšit na hradecké Bandity. Sezona naopak skončila pro rezervu Ježků, která prohrála třetí utkání se Žamberkem až v prodloužení.

2. národní hokejbalová liga

Logo klubu Ježci Heřmanův Městec. Ježci hladce vyřadili rivala z Prachovic

Heřmanův Městec – Ježci rozhodli o svém postupu do semifinále až dvěma góly Ondry Bělouška ve třetí třetině. „Do utkání vstoupili lépe domácí a po šesti minutách hry vedli už 2:0. Poté jsme se konečně probudili a začali jsme hrát, tak jak bylo potřeba. Do konce třetiny se nám podařilo ještě vyrovnat. Ve třetí třetině dal náš rychlonohý útočník Ondra Běloušek branku ve vlastním oslabení a poté poslal gólem do prázdné branky náš tým již definitivně do semifinále. Celému týmu gratuluji k postupu a před soupeřem smekám klobouk. Odehráli velice kvalitní zápasy a mnohdy nám byli více než vyrovnaným soupeřem," zhodnotil sobotní zápas za Ježky Radek Böhm.

3. zápas: SK Prachovice – Ježci Heřmanův Městec 2:4 (2:2, 0:0, 0:2). Branky vítězů: Běloušek 2, T. Pilař, Novák. Konečný stav série: 0:3, postupuje Heřmanův Městec.

Žolíci nakonec udolali bojovné Jestřáby

Logo hokejbalového týmu Jokerit Chrudim.Přelouč – Domácí Jestřábi se i přesto, že předvedli v obou zápasech své maximum, museli sklonit před zkušenějším soupeřem z Chrudimi. Rezerva Jokeritu byli v obou utkáních proti „nováčkovi" vyřazovacích bojů na hřišti soupeře herně lepší, i když pokaždé svou převahu přetavila v rozhodující vedení až ve třetí třetině štěstí. Hvězdami obou utkání byli na obou stranách gólmani. „Chrudimský Novelinka proti našemu Hejhalovi v sobotu vytáhl asi zákrok sezóny," chválil dokonce chrudimského gólmana po utkání přeloučský obránce Libor Komůrka.

3. zápas: HC Jestřábi Přelouč B – HBC Jokerit Chrudim 1:3 (1:1, 0:0, 0:2). 4. zápas: 2:5 (1:1, 1:1, 0:3). Konečný stav série: 1:3, postupuje Chrudim.

Krajská hokejbalová liga

Rezerva Jokeritu nepřipustila komplikace

Pardubice – Chrudimské „béčko" si v sobotu připsalo rozhodující třetí výhru a ukončilo sérii v nejkratším možném termínu. Úvod posledního utkání přitom patřil domácímu týmu Autosklo-H.A.K. Pardubice C, který v řadě šancí nechal vyniknout hostujícího brankáře Kavána. Domácí šli dokonce do vedení, když se prosadil Král, ale další slibné příležitosti už do konce první třetiny nevyužili. I v úplném úvodu druhé části byli „Autoskláři" o malinko lepším týmem, ale nedokázali z toho vytěžit branku, naopak chrudimským Žolíkům se podařilo rychle vyrovnat a vzápětí i otočit průběh utkání. To soupeře nahlodalo a dále se prezentoval nervózní hrou bez gólových příležitostí.

Chrudim naopak dokázala trestat jeho chyby v obraně a do konce druhé třetiny zvýšila svoje vedení na tříbrankový rozdíl. V posledním dějství Jokerit „ubral na plynu" a hra se znovu vyrovnala, ale domácím se nepovedlo gólově se prosadit, naopak znovu udeřilo na druhé straně a skóre se vyšplhalo již na 1:5. Tři minuty před koncem si ještě domácí vzali oddechový čas, aby zkusili soupeře potrápit, místo toho však z protiútoku inkasovali šestou branku.

3. utkání: HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice C – HBC Jokerit Chrudim B 1:6 (1:0, 0:4, 0:2). Konečný stav série: 0:3, postupuje Chrudim.

Ježci živili naději až do prodloužení

Heřmanův Městec – Naděje rezervy heřmanoměsteckých Ježků na prodloužení sezony ukončil Žamberk až v prodloužení čtvrtého zápasu. „Do sobotního třetího duelu jsme šli s cílem vyhrát, protože neúspěch by znamenal konec sezóny. První třetinu jsme měli určitě více ze hry a podařilo se nám vstřelit 4 góly oproti 2 žamberským. Druhou třetinu s námi Žamberk držel krok hlavně díky 3 oslabením, která jsme ale dokázali přečkat a podařilo se nám soupeři utéct až na rozdíl 7:3 a zdálo se být rozhodnuto. Hosté nás ale ještě ve třetím dějství pěkně potrápili, když se dotáhli na rozdíl dvou branek. Definitivní stav určil výborně hrající Běloušek," popsal první zápas Ondřej Honek. K nedělnímu duelu dodal: „Opět nezbývalo nic jiného než zvítězit. Vykročili jsme správným směrem, kdy po 11 vteřinách hry bleskovou souhru zakončil Pilař.

Hostům se podařilo na začátku druhé třetiny srovnat, ale ve pak se střelecky připomenul kapitán A týmu Radek Böhm a o tři minuty později zvýšil na 3:1 Kadaňka. Žamberk ale do konce druhé části snížil na 3:2 a v poslední třetině šťastně vyrovnal. Prodloužení jsme začali aktivně, ale z nahodilého útoku hostů jsme obdrželi rozhodující gól a Žamberk se mohl radovat z postupu do semifinále."

3. utkání: Ježci Heřmanův Městec B – SK Hokejbal Žamberk 8:5 (4:2, 3:1, 1:2); 4. utkání: 3:4 PP (1:0, 2:2, 0:1 – 0:1). Konečný stav série: 1:3, postupuje Žamberk.

PROGRAM SEMIFINÁLE KRAJSKÉ LIGY:


Jokerit Chrudim – Banditi Hradec Králové

1. utkání: 14. 5. od 12:30 (Chrudim); 2. utkání: 15. 5. od 11:30 (Chrudim), 3. utkání: 21. 5. od 9:30 (Hradec Králové), příp. 4. utkání: 22. 5. od 9:30 (Hradec Králové), příp. 5. utkání: 25. 5. (Chrudim)

Druhá semifinálová dvojice: NA Rangers Hronov – SK Hokejbal Žamberk