I mistrovská Chrudim nepřipustila překvapení a Slavii vyřadila po třech zápasech. Domácí se dostali ve druhé půli do tříbrankového vedení, ale pak začala střelecká přetahovaná, která skončila konečným výsledkem 6:4.

Podle asistenta domácího trenéra Jaroslav Bartuška nepodala Chrudim dobrý výkon: „V první půlce jsme si vytvořili nějaké šance, ale proměnili jsme pouze jednu. Moc se nám herně nedařilo. Nehráli jsme to, co jsme chtěli. Ve druhém poločase nám Slavia za stavu tři nula dokázala vstřelit branku a zápas se proměnil ve střelecké dostihy. My jsme dali branku a Slavia nás doháněla. Dělali jsme chyby a nehráli jsme ideálně. Řekl bych, že se nám zápas moc nepovedl. Nicméně jsme vyhráli, což je pro nás důležité. Postoupili jsme, na tento zápas musíme rychle zapomenout a připravit se na semifinále."

Paradoxně s úsměvem hodnotil zápas trenér Slavie Jiří Baborák: „Výjimečně jsem spokojený. Nejen s výsledkem, který je na horké půdě v Chrudimi dobrý, ale i s předvedenou hrou. Sedm kluků, kteří se přijeli porvat o výsledek, dodrželi taktiku. Výborně bránili. Chrudim samozřejmě měla více šancí a více ze hry, ale my jsme hrozili z brejků. Kdybychom vedli dva nula nebo tři nula, tak by se nikdo nemusel divit. Samozřejmě za předpokladu, že by Chrudim nedala jednu ze svých šancí."

„Dlouho si s námi domácí nevěděli rady, ale ve druhé půli nám trochu během chvilky utekli. Do zápasu jsme se vrátili dvěma góly, ale v závěru už nám nezbýval čas na zdramatizování, i když jsme šance měli. Celkově jsem s přístupem hráčů, dodržení taktiky a výsledkem spokojený," chválil Baborák.

FK ERA-PACK Chrudim – SK Slavia Praha 6:4 (1:0)

Branky a nahrávky: 12. Douglas, 24. Max (Douglas), 25. Dentinho (Max), 29. Koudelka (Chmelík), 31. Chmelík (Max), 39. Dentinho – 29. M. Hrdina (Matějka), 30. M. Hrdina (Matějka), 32. Žampa (Brychta), 39. Oliva (M. Hrdina). Rozhodčí: Petr – Sebök. ŽK: Oliva, M. Hrdina (SKS). Diváci: 315. Konečný stav série 3:0, postupuje Chrudim.

Chrudim: Olinha (Žďánský) – Popelka, Max, Dentinho, Douglas, Rešetár, M. Mareš II, Koudelka, Chmelík, Slováček, M. Mareš I. Trenér Daniel Ibanes.

Slavia: Krajč (Kučera) – Brychta, Žampa, Vejvoda, Šimon, Oliva, M. Hrdina, Matějka. Trenér Jiří Baborák.

SEMIFINÁLE PLAY OFF CHANCE FUTSAL LIGY 2014FK ERA-PACK Chrudim - FC Benago Praha
FC Balticflora Teplice - FC Tango Brno