Své futsalky tedy pomyslně zkříží dva soupeři, kteří se o nejcennější českou futsalovou trofej střetly již loni. Tehdy finálovou sérii ovládli po výsledcích 4:1, 4:2 a 4:3 jasně 3:0 na zápasy Východočeši. Přiznejme si však, že letos je situaci odlišná. Favoritem někdo tvrdí mírným, jiný jasným jsou bezesporu Teplice, které letos Era-Pack již třikrát porazily. Dvakrát to dokonce bylo na palubovce chrudimské sportovní haly, na což rozhodně nejsou zdejší hráči i fanoušci zvyklí. V základní části dlouhodobé soutěže zde vyhrála Balticflora hned v prvním kole 2:3, aby tu pak po remíze 0:0 a výhře na penalty získala i Český pohár. No a únorový „výprask" na palubovce Teplic 6:1, po němž skončil trenér Daniel, radši ani nepřipomínat.

Jenže vše je zapomenuto, finále se startuje od nuly a trofej převezme to mužstvo, které třikrát vyhraje. Výhodu tak mají Severočeši pouze v tom, že začínají sérii doma, kde by se nakonec uskutečnilo i případné páté, rozhodující střetnutí. Ale to je daleko a vše je otevřené.

Chrudimští se na finálovou bitvu pochopitelně těší a dle slov asistenta trenéra Jaroslava Bartuška (rozhovor s ním jsme uveřejnili v pátečním vydání) jsou všichni na zápasy zdravotně i fyzicky dobře připraveni.

Podobné zprávy ale přichází i ze severu Čech. Prezident Balticflory Michal Žák dokonce pro klubový web uvedl, že „je čas na změnu kralování v českém futsale a dlouholetá dominance Era-Packu není pro český futsal pozitivní, že degraduje a změna je nutná." Pochopitelně neopomněl přidat, že Česká republika bude mít nového šampióna Balticfloru Teplice. Na hráčích Chrudimi teď je mu tento názor rychle „vymést" z hlavy.

Jak jsme již uvedli na začátku, úterní zápas startuje v 17:45 hodin a přímým přenosem jej bude vysílat (stejně jako další tři případná střetnutí) Česká televize sport. Kdo by chtěl ale zažít bouřlivou kulisu a kouzlo přímé účasti, má možnost. Era-Pack vypravuje k utkání do Teplic pro své fanoušky mikrobus, v případě většího zájmu i autobus. Předběžný odjezd je plánován na 15:00 hodinu, autobus by vyjížděl o něco dříve. Zájemci se mohou hlásit pomocí e-mailu na adrese: sindybad@centrum.cz nebo telefonicky na čísle 776 661 643. Další možností je přijít přímo ke sportovní hale před odjezdem a doufat, že autobus pojede a nebude plný. Při velkém počtu fanoušků mají totiž přednost přihlášení.

Na závěr dodejme, že druhé střetnutí série je na programu hned ve čtvrtek 21. května v Chrudimi.

RADEK PECINA