V týmu úřadujícího mistra nastala před sezonou významná změna. Místo hrajícího trenéra Cacaua, který na jaře odešel do kazašského Kairatu Almaty a ještě s ním stihl vyhrát prestižní závěrečný turnaj Final four UEFA Futsal Cupu, angažovalo vedení chrudimského klubu doslova futsalovou legendu, 37letého Daniela Ibaňese Caetana, který dokázal vyhrát prakticky vše, co je možné. Se španělskou reprezentací vybojoval titul mistra světa, čtyřikrát zlato z mistrovství Evropy a stejný počet titulů má i z klubového UEFA Futsal Cupu. U týmu Era-Packu to je jeho první trenérské angažmá.

V přípravném období chrudimský tým neprohrál. Velmi kvalitní zápasy sehrál především se špičkovým účastníkem ruské Superligy Sibirjakem Novosibirsk po remízách 2:2 v Chrudimi a 4:4 v Chomutově, kde byl tento celek na soustředění. Následně v repríze letošního finále play-off Era-Pack porazil Tango Brno 4:1 a poté bez ztráty bodu kraloval na turnaji Beskidy Cup v Bielsko-Biale.

V nabitém hráčském kádru došlo pouze k drobnějším změnám. Do mateřského klubu Slavie Praha se vrátil Petr Oliva a těsně před sezonou odešli do Nejzbachu Vysoké Mýto Petr Vladyka, Tomáš Bouška a Václav Sklenář (blíže na str. 19). Naopak se z hostování ve Vysokém Mýtě vrátil Michal Mareš mladší. A minulý pátek dorazil do Chrudimě 23letý brazilský brankář Woslley Alves Rodrigues, který doplní dvojici gólmanů Tomáše Mellera a Jakuba Žďánského.

Prvním soupeřem chrudimských futsalistů je celek SAT-AN Kladno, kterého před dvěma lety Era-Pack vyřadil ve čtvrtfinále play-off celkem snadno 3:0 na zápasy. V minulé sezoně se Kladenští do vyřazovacích bojů neprobojovali, ale letos to chtějí napravit. A jejich snaha je podložená činy už před začátkem soutěže. Z rozpadlého klubu Bohemians 1905 se vrátil do kladenského mateřského oddílu reprezentační kapitán David Frič, který přišel od „klokanů" s dalšími reprezentantem Pleyerem. Jak psal Kladenský deník po prvním přípravném utkání Kladna s Mělníkem (3:0), prokázali své kvality i další posily. Fitzel s Abrhámem technické dovednosti, Müller schopnost dostat se do vyložených šancí a Čížek v bráně návrat své nejlepší formy. Nechme se překvapit, jak se SAT-ANi představí v pátek na chrudimské palubovce.