Po tomto úspěchu a díky oblíbenosti u místních sportovců, ale i přespolním závodníkům, jsme triatlon „Ocelák“ zařadili do pravidelných akcí. Letos proběhl již V. ročník. Závodníků nám za tu dobu startovalo 257. I přes to, že se někteří závodníci účastní pravidelně každý rok, nikdy nejsou výsledkové listiny stejné a není tedy ani nouze o překvapení.

V kategorii mužů se na 1. místě umístil Filip Saidl s časem 47:22, na 2. místě Václav Rohlík 48:42, na 3. místě Miloš Polák s časem 49:34. V ženské kategorii se na 1. stupni vítězů umístila Lenka Benedová s časem 56:40, na 2. místě Pavlína Kadlecová 57:56 a na 3. místě Petra Poláková 1:01:20.

Ve štafetové kategorii se na 1. místě umístili PAŘÍŽOVÁCI s časem 54:26, na 2. místě RYCHLÍCI 55:22, a na 3. místě SDH Žďárec 56:47.

Od roku 2015 se k triatlonu „Ocelák“ připojil ještě „Juniorský Duatlon“ pro děti od 3 do 15 let, který se těší čím dál většímu zájmu, především nejmladších, sportovců. Na 1. místě se v kategorii dívek umístila Vaneska Horáková 1:41, na 2. místě Alžběta Malochová 1:44 a na 3. místě v kategorii chlapců se umístil Kryštof Konečný s časem 1:57.

Počasí nás tento rok trochu pozlobilo a ke konci závodu zapršelo, ale závodníkům se to na nasazeném tempu vůbec nepodepsalo.

Každým rokem je co zlepšovat, vypilovávat a zdokonalovat, takže i my se snažíme a doufáme, že to závodníci ocení a budou se k nám rádi vracet.

Pokud jste tedy u nás v Kraskově ještě na triatlonu nebyli, a to nejen jako soutěžící, ale i jako fandící diváci, zveme Vás na příští VI. ročník, který se uskuteční opět v červenci 2018 v Kraskově.

Na konec bych ráda poděkovala v první řadě městu Seč za finanční podporu, městu Třemošnice za propagační předměty a dále všem dobrovolníkům za pomoc s organizací a hladkým průběhem na trase.

Za Spolek Kraskov pro děti a mládež Vendulka Nováčková
(předsedkyně Spolku)