Lukáši, na úvod play-off vítězství 12:1. Byl to ideální zápas pro start vyřazovacích bojů?
Ideální zápas asi nakonec jo. Na soupeře jsme se opravdu poctivě připravovali. Povedl se nám vstup do utkání a celkově první půlka byla z naší strany velmi kvalitní. Zřejmě tím, že jsme delší dobu nehráli, tak jsme se na čtvrtfinále velmi těšili. Již na tréninku jsem z kluků cítil chuť a zdravou agresivitu, kterou dokázali potvrdit i na hřišti. Celkem jasně jsme soupeře přehráli, dařilo se nám ve všech aspektech hry, na které jsme se při tréninku zaměřili. Nicméně si myslím, že druhý zápas bude mnohem těžší.

Soupeř v Chrudimi příliš vzdor nekladl, nepřijel na východ Čech již tak trochu odevzdaný?
Možná, že už se uspokojil s tím, že se dostal do play-off. Čekal jsem, že předvedou o něco agresivnější hru a větší zápas, myslel jsem si, že to budeme mít rozhodně náročnější. Jsem trochu zklamaný přístupem soupeře, hráli po celý zápas pořád stejně a napadalo jim do sítě spoustu branek. Nedokázali zareagovat na naši hru. Uvidíme, třeba něco od odvety vymyslí. Pro nás však těžší zápasy ještě přijdou.

Má vůbec Třinec do odvety s čím na vás přijít?
Hlavně je poženou fanoušci. V Třinci chodí plná hala lidí, navíc pro nás je nevýhodou povrch, protože palubovka není tak rychlá a nám to zpomaluje kombinaci. Uvidíme, zda se jim podaří něco vymyslet. Po tomto výsledku ale musí něco změnit a úplně stejně hrát nebudou.

Sám jste z pozice kapitána vstřelil v úvodním zápase vyřazovacích bojů pět branek, je vaše forma na play-off skvěle načasována?
Již delší dobu se cítím dobře. Jsem zvědavý, jakou to bude mít dále tendenci, protože play-off je dlouhá soutěž. Navíc úplný vrchol je daleko, my chceme získat titul a až pak mohu hodnotit i svoje osobní výkony.