Trať pro běžce byla dlouhá 11,2 km, při čemž se jednalo o dvě běžecká kola. Ženy běžely zpravidla jen jedno kolo, tedy 5,6 km, a děti si mohly zvolit, zda poběží s tatínkem nebo s maminkou.

Závodilo se celkem ve čtyřech kategoriích. První kategorie A patří mužům do 40 let, v kategorii B soutěží muži od 40 do 50 let a kategorie C je určena pro muže nad 50 let a v poslední kategorie D závodí ženy a to bez rozdílu věku.

Kategorii A zvítězil Petr Harnoš, který je i celkovým vítězem závodu s časem 43:26. Druhým vítězem této kategorie se stal Bořivoj Čejka a na třetím místě se umístil Plavec Jan. V kategorii B odstartoval jediný běžec Jaromír Jelínek. Jeho čas byl 59:27. Kategorie C měla opět tři obsazená místa. Tuto kategorii zvítězil Petr Eliáš s časem 50:36. Na druhém stupni vítězů stál František Dvořák a třetí se umístil Petr Nádhera.

Žen v kategorii D závodilo celkem pět. Všechny ženy byly ohodnoceny. Za ženy zvítězila Petra Dvořáková s jejím časem 24:37, za ní se umístila Markéta Hronová, třetí místo obsadila Michaela Jelínková, čtvrtý stupeň vítězů zastala Hana Jelínková a poslední v této kategorii byla Hana Nádherová. Pro výherce byl přichystán dárkový balíček a diplom s umístěním.

Všichni pevně doufají, že běžci z tohoto běhu si nenechají ujít pokračování, které se koná 9. 8. 2017. Podmínkou pro získání poháru města Třemošnice, je účast na tomto již uskutečněném běhu a poté Běh lesem u Doubravy. Výhercům krosového běhu blahopřejeme a těšíme se na jejich další výsledky.

Tereza Mrázková, Události Online.