Era-Pack Chrudim – Likop Třinec 4:0 (3:0)

Branky a asistence: 1. Max (Koudelka), 16. Slováček (Rešetár), 17. Rodrigo (Slováček), 36. Alvarito (Rodrigo).

Chrudimští odehráli čtvrtý zápas v sedmi dnech, a tak jejich trenér Daniel Ibanes dal prostor široké lavičce. Hosté prohráli v pátek ve Vysokém Mýtě 7:1, a proto nastoupili do utkání s hluboce defenzívní taktikou. Přesto se celé střetnutí odehrávalo plně v režii domácích, jen to zakončení…

Era-Pack začal náporem a za 28 vteřin kopal dva rohy. Při tom druhém si na míč naběhl Max a otevřel skóre. To jen „nakoplo" místní fanoušky, kteří předpokládali, že budou svědky velkého brankostroje. Opak byl však pravdou. Domácí sice měli míč prakticky stále na svých futsalkách, v zakončení jim ale chyběl klid, štěstí či zakročil výtečný gólman Třince Sikora. Ve 4. minutě měl skvělou pozici k navýšení náskoku Evandro, hrající po příchodu do Chrudimi první ligový zápas, jeho ránu z devíti metrů ale Sikora nohama vyrazil. Za dvě minuty se po kombinaci Rodriga s Rešetárem zjevil před brankářem Alvarito, jeho zakončení chyběly centimetry. Krátce poté to stejný hráč zkoušel z uctivé dálky, vyprášil jen pozornému Sikorovi rukavice.

Čekání na druhý gól pokračovalo i po pěkném průniku Rešetára, který za to alespoň sklidil potlesk slušně zaplněné sportovní haly. Po deseti minutách hry se musel poprvé protáhnout gólman Žďánský po střele Przycka. Ve 13. minutě se snažili v krátkém sledu vyslyšet volání fanoušků po druhé brance Chmelík a Felipe, ale vše opět skončilo na Sikorovi.

Zápas spíše než mistrák připomínal přátelské utkání, o čemž svědčí i fakt, že první akumulovaný faul se pískal až ve 14. minutě po zákroku na Maxe. Za dvě minuty nebezpečně zahrozil třinecký kapitán Mendrok, jeho rána ale šla těsně mimo. Pak se snažil potěšit diváky třikrát Max, ani jeden z jeho různých druhů zakončení si však cestu do sítě nenašel. Diváci se tak dočkali až v 16. minutě, kdy si na přihrávku Rešetára zpoza vlastní poloviny naběhl Slováček a přesnou přízemní střelou k tyči navýšil stav na 2:0. A hned za 28 vteřin přidal po kombinaci Evandro – Slováček – Rodrigo posledně jmenovaný třetí úspěch. V 19. minutě ještě vybojoval Kilmer míč pro Rešetára, který jej ale obloučkem posadil pouze na břevno třinecké klece.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu. Balón se většinou pohyboval pouze na futsalkách hráčů Era-Packu, kteří jej soupeři půjčovali pouze výjimečně. Proto se také hra odehrávala převážně na polovině Třince. Hosté ale stále pozorně bránili, a tak šance Chmelíka byla v úvodu ojedinělá. Naopak ve 23. minutě se povedl Likopu rychlý brejk, jmenovitě se na chrudimského brankáře řítil Przycko, Žďánský ale velkou šanci pohotově uhasil. Za tři minuty zase na druhé straně prověřil pozornost Sikory nejprve Rešetár a chvíli poté i Slováček, s oběma pokusy si však strážce třinecké svatyně poradil.

Za zmínku určitě stojí, že se hosté sedm minut prakticky nedostali na chrudimskou polovinu, převaze Era-Packu ale chybělo brankové zakončení. Stav 3:0 proto trval i ve 31. minutě po velké šanci Kilmera, která skončila nevydařenou střelou, i po naopak parádní ráně Koudelky, se kterou si poradil Sikora. Stejně tak dopadla ve 34. minutě i šance Chmelíka či pokus Evandra. Za minutu se všichni hráči i fanoušci chytali doslova za hlavu, když po přečíslení Rodriga s Alvaritem netrefil druhý jmenovaný prázdnou klec. Naštěstí si za 20 vteřin oba hráči spolupráci zopakovali a tentokráte se již Alvarito z metru nemýlil – 4:0. Tři minuty před koncem se po pokusu M. Mareše opět vyznamenal Sikora, a když v samém závěru nastřelil Koudelka pouze břevno, stav se již nezměnil.

Jaroslav Bartůšek, trenér Era-Packu Chrudim: „Výsledek asi plně neodpovídá dění na palubovce, ale důležitá je výhra a tři body. Utkání jsme měli plně pod kontrolou a soupeře až na jednu větší příležitost z brejku vlastně k ničemu nepustili. Někdo možná čekal více branek, ale Třinec hrál poměrně dobře, blokoval naše střely a měl oporu ve výborném gólmanovi. Pro nás je hlavní, že se utkání odehrálo v klidu a nestálo nás moc sil. Hráči si musí odpočinout, protože nás již v pátek čeká další střetnutí Chance ligy, kdy doma hostíme Helas Brno."

Chrudim – Třinec 4:0 (3:0)Fakta – branky: 1. Max, 16. Slováček, 17. Rodrigo, 36. Alvarito. Rozhodčí: Milner, Gryc. ŽK: 1:1. Diváků: 120.
Sestavy – Era-Pack Chrudim: Žďánský – Koudelka, Chmelík, Mareš M., Max, Kilmer, Evandro, Alvarito, Rodrigo, Rešetár, Slováček, Felipe. SKP Likop Třinec: Sikora – Mendrok, Baron, Cieslar, Očadlík, Opluštil, Sniegoň, Przyczko, Sierota, Fraňo, Buryan.

1. Teplice 7 7 0 0 40:13 21
2. Sparta Praha 8 6 1 1 42:22 19
3. Chrudim 7 6 0 1 36:12 18
4. Benago 8 6 0 2 40:26 18
5. Tango Brno 8 4 1 3 36:23 13
6. Hradec Král. 9 4 1 4 38:46 13
7. Kladno 8 3 3 2 22:26 12
8. Vysoké Mýto 9 3 0 6 22:36 9
9. Slavia Praha 8 1 3 4 22:32 6
10. Helas Brno 8 2 0 6 16:32 6
11. Třinec 9 1 2 6 25:41 5
12. Mělník 9 0 1 8 18:48 1

RADEK PECINA

Zdroj: Youtube