Nejnižší podání je 65 milionů korun. Licitovat se bude 22. dubna v pražské aukční síni Sacre Coeur. Ta se ve stejný den stane svědkem i další větší dražby, ve které Naxos prodává Termální lázně Chrastava na Liberecku. Ta má nejnižší podání 59,9 milionu korun. V obou případech jde o dobrovolné dražby jejich důvodem je insolvence majitele.

„Výhodou areálu v Hlinsku je nízká vyvolávací cena v porovnání s cenou tržní ta je podle znaleckého posudku 115 milionů korun," uvádí ředitel Naxosu Jan Sachr. „Spolu s budovami se prodává i špičková mrazírenská a chladírenská technika. Vyrábět se tu přestalo přede dvěma lety, ale o údržbu zařízení se stará technik mrazírny," dodává.

Areál je podle jeho slov zajímavý především pro investory z oboru potravinářství, logistiky a skladování. „A pokud by nový majitel znovu zahájil provoz, přineslo by to i nová pracovní místa v regionu," uzavírá Sachr.

Naxos pravidelně realizuje rekordní dražby. Prvenství získal mimo jiné v roce 2012 tehdy se úspěšně vydražilo nákupní centrum Olomouc City za více než 373 miliony korun. Byla to zároveň historicky největší nedobrovolná dražba v Česku.

Předloni společnost Naxos úspěšně zpeněžila v jedné z největších dražeb pražský komerční areál Eurekea za 220 miliónů korun a v loňské rekordní dražbě prodala pardubický TechnoPark za 183 miliony Kč. (bn)