VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Krčma krále Artuše sklízí úspěchy u hostů i odborníků

Chrudim - V tradiční soutěži Hospůdka roku 2014 tentokrát čtenáři Chrudimského deníku vybrali Krčmu krále Artuše ve Slatiňanech. A není divu. Oblíbenou slatiňanskou restauraci totiž ocenili i odborníci na letošním festivalu Apetit v pardubicích, kde se stala zaslouženě východočeskou restaurací roku 2014.

18.11.2014
SDÍLEJ:

CERTIFIKÁT PRO VÍTĚZNOU HOSPŮDKU předávala zástupcům Krčmy krále Artuše distributorka Chrudimského deníku Jana Doležalová (vlevo na snímku).Foto: Marika Podhájecká

Kulatý stůl jako z Kamelotu

Kvality restaurace jsme mohli poznat na vlastní kůži při slavnostním předávání titulu Hospůdka roku 2014. Byli jsme příjemně překvapeni velmi milou obsluhou a atmosféru kouzelně dokreslovalo historické prostředí. V restauraci nechyběl ani pověstný Artušův kulatý stůl.

Společně s provozovatelem restaurace Jiřím Burkoněm, jsme povečeřeli pro nás speciálně připravené menu. To se skládalo z předkrmu Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a rukolovým salátem, polévky kuřecí vývar s máslovou jíškou a smetanou, hlavního chodu kuřecí prsa Supreme s opečenými bylinkovými bramborami a demiglacem. Jako sladká tečka na závěr pro nás byl připraven Creme brulee.

Na všem jsme si moc pochutnali, zvlášť když byl každý z chodů vyloženě designovým kouskem.

Chválil i Pohlreich

Krčma krále Artuše se kromě výhry v soutěži Deníku může chlubit i dalšími úspěchy. Na pardubickém Apetit Festivalu, který proběhl v červnu, se umístila na prvním místě a stala se tak východočeskou restaurací roku 2014. Vítěze Apetit Festivalu vybírali návštěvníci a odborná porota složená z účinkujících na pódiu.

Ve festivalovém menu nechyběl vařený hovězí jazyk, o němž se pochvalně vyjádřil i Zdeněk Pohlreich. Dále byla nabízena dušená hovězí líčka na červeném víně s bramborovým pyré s wasabi, což je ve slatiňanské restauraci jedno z nejobjednávanějších jídel a najdete ho běžně na jejich jídelním lístku. Poslední festivalovou nabídkou byl hovězí hamburger s bylinkovým máslem, karamelizovanou cibulí, opečenou slaninou a chedarem v domácí bulce.

Steaky i domácí hamburgery

Restaurace si vytvořila nový jídelní lístek, který jistě potěší návštěvníky svou jednoduchostí a přehledností. Krčma má ve svém podnázvu steak a burger restaurant, proto je jasné, že sem lidé chodí především za vidinou dobrého hovězího steaku a hamburgerů všech druhů. Nechybí ani vegetariánský burger, který se skládá z různých druhů zeleniny a hermelínu.

V restauraci momentálně panuje radostná nálada z vybojovaného prvenství v soutěži, zvýšila se návštěvnost a je vidět, že se sem lidé rádi vrací za dobrým jídlem.

MARIKA PODHÁJECKÁ

Proč právě název Krčma krále Artuše?

DESIGN A DEKORACE RESTAURACE ladí s názvem a dokonale navozují prostředí středověké krčmy.
„Byla to naprostá shoda názoru," přiznávají na webových stránkách restaurace její majitelé Jaroslav Čihák a Jiří Burkoň a dodávají: „Chtěli jsme historický název s ohledem na tyto stylové prostory. A najednou nás napadl král Artuš. Legenda se nám velmi líbí. Ostatně své by k tomu jistě řekli pravidelní návštěvníci i ti, kteří poprvé přišli náhodou a podruhé už cíleně. Kuchyně v naší krčmě nepoužívá žádné chuťové náhražky a vše je připravováno z ryze čerstvých surovin. Rozhodli jsme se i v této složité době jít svou vlastní cestou. Věříme a přejeme si, že se to podaří. Myslíme si, že právě tato devíza by mohla přivést do Slatiňan všechny milovníky kvalitního jídla, kteří si pečlivě vybírají, kam půjdou na oběd nebo večeři."

V restauraci vládne příjemné přítmí, historický ráz interiéru dává krb, rytířská zbroj a brnění. Kdo je pracovně zaneprázdněn a musí se připojit k počítači, nemá v krčmě problém, provozovna je napojena na signál díky wifi.

DESIGN A DEKORACE RESTAURACE ladí s názvem a dokonale navozují prostředí středověké krčmy.Restaurace je otevřena denně, a to od jedenácté hodiny dopolední. Od pondělí do čtvrtka je zavírací doba ve 22 hodin, v pátek a sobotu si můžete posedět až do 24. hodiny a v neděli je v zimních měsících zavřeno. 

Přijďte ochutnat do Slatiňan českou a mezinárodní kuchyni, exkluzivní lihoviny, míchané nápoje a kvalitní české pivo! 

Další informace včetně jídelního a nápojového lístku najdete i na internetových stránkách restaurace na adrese: www.krcmakraleartuse.cz


Autor: Redakce

18.11.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Chrudim dostala díky losu výhodu domácího prostředí podruhé. A využila ji parádně. Nebezpečné Zápy nepustila do souvislého tlaku a vytvářela si dost šancí ke skórování. Brankář  Záp Straka byl výborný a týmu hodně pomohl.

I podruhé Chrudim doma bodovala naplno

Ilustrační foto.

Na mistrovství republiky budou také hasiči z Chrudimska

V Havlíčkově ulici raději neparkujte

Chrudim – V sobotu kolem poledního projede Chrudimí velký cyklistický závod Manitou Železné hory České spořitelny. 

Poprvé se strážníci setkali s oznámením na dým v baru

Chrudim – Nekuřácký zákon vyhání milovníky tabáku doulic. Městská policie v Chrudimi eviduje zvýšený počet výjezdů kvůli stížnostem na hluk.

AUTOMIX.CZ

Vybíráme ojeté SUV do 300 tisíc. Jaké koupit? A jakým se radši vyhnout?

Sportovně užitková vozidla vládnou světu a to nejen mezi novými auty, ale jejich obliba výrazně roste i mezi ojetinami. Pojďme se tedy podívat na to, jaké možnosti máte, když si chcete pořídit ojeté SUV s relativně omezeným rozpočtem. Probereme si SUV do 300 tisíc a koukneme na pět kusů, které za to stojí. A také na pět, jimž byste se měli vyhnout.

Nejvíc se půjčují knihy pro děti

Třemošnice – V kterém ročním období si lidé nejvíce půjčují knihy? Jaké žánry jsou oblíbené, a naopak co se stane, když nějaký opozdilec knížky vrací pozdě? Na tyto otázky nám odpovídala pracovnice knihovny a informačního centra v Třemošnici Pavla Alvarezová.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení