„V souvislosti s plánovaným otevřením nového pivovaru v Chotěboři neočekáváme žádný zásadní přesun spotřebitelů od našeho piva,“ říká hlinecký sládek Milan Vedra a dodává: „Naopak dlouhodobě výborná kvalita našeho piva potvrzená řadou odborných ocenění i rostoucí poptávka v našem regionu i mimo něj jsou důkazem, že se obávat nemusíme.“

Oproti nováčkovi z Chotěboře s kapacitou 10 000 hl (výhledově až 25 000 hl) je ten hlinecký s téměř stoletou historií a loňským výstavem necelých 80 000 hl zasloužilým matadorem.

Důvody k obavám tak Hlinečtí nemají. V loňském roce se navíc Rychtář začlenil do ryze české skupiny pivovarů K Brewery, čímž došlo ke kapitálovému posílení podniku.

Pod křídly této skupiny se nyní nachází vedle Rychtáře i pivovary Platan, Klášter, Janáček, Ježek či Lobkowicz. „Začleněním do této skupiny se nám otevřely nové možnosti i trhy. Je tak možné očekávat další zájem o pivo i v jiných regionech,“ dodává ke změně vlastníka hlinecký sládek.

Pivovar nyní investuje do rozšiřování ležáckého sklepa, připravuje instalaci nových přetlačných tanků včetně sanitační stanice a obměnu vozového parku

Již samozřejmostí je řada kulturních akcí pořádaných v areálu pivovaru. Letos rovněž nebude chybět šestý ročník tradiční série koncertů Léto s Rychtářem. Nejbližší plánovanou akcí je 27. června vystoupení skupin Harlej a Alkehol.

Letošní Léto s Rychtářem zakončí návštěvníky velmi oblíbený Den otevřených dveří – ten se letos uskuteční už 29. srpna. Do Hlinska v tento den zavítá i skupina MIG 21 či nestárnoucí zpěvačka Marie Rottrová.

(mapa)