Dětské centrum Veská chce dobudovat lesopark, který je součástí jeho areálu a dnes se postupně stává otevřeným veřejným parkem a hlavně součástí obce a místem pro setkání. Již nyní nabízí moderní herní prvky, hřiště pro míčové sporty a klidné prostředí lesa, ale mohl by poskytovat ještě víc.

V každém regionu čtenáři volí ze tří veřejně prospěšných projektů ten, který získá nejvyšší příspěvek. Na realizaci projektu s největším počtem hlasů přispěje Globus částkou 130 tisíc korun, druhé místo získá 80 tisíc korun a třetí 50 tisíc korun. Vybranému projektu můžete udělit na www.globus.cz jeden hlas denně až do 31. května. Děkujeme, že chcete vytvářet Lepší svět!

„Chceme dobudovat vybavení, které zvýší atraktivitu a možnosti vyžití, jak pro děti umístěné a žijící v centru, tak pro rodiny z venku," uvedla ředitelka centra Markéta Tauberová. V parku je třeba vybudovat štěrkovou cestu okolo areálu, nakoupit lavičky a stoly na občerstvení, pro vyžití dětí lanové prvky a dráhy na vzrostlých stromech.

V plánu je i venkovní posilovna. V případě hezkého počasí bude v parku k dispozici krb s grilem. Toto místo bude ideálním pro odpočinek a relaxaci všech dětí i dospělých z centra i z obce.

„Těšíme se, že v parku se budou setkávat naše děti s dětmi z vesnice, že přestaneme být ´ústavem´ za plotem s uzavřenou bránou. Děti, maminky a někdy i tatínkové, kteří u nás najdou pomoc a zázemí, si zaslouží žít běžný život jako my ostatní a otevřený park k tomu jistě přispěje, " uvedla Tauberová.