Utkání, které bylo kvůli známým antipatiím obou táborů hodnoceno jako vysoce rizikové, totiž zasáhla omezení. Kontroly kapes, silná přítomnost policie, omezení piva. Nejvíce ale hosty ze severu naštvalo, že do hradeckého kotle mohlo jen 200 příznivců. Asi proto na konci první třetiny začala malá mela na pardubické Jižní tribuně, kam se vloudilo pár hradeckých černě oděných provokatérů, kterým se podařilo rozbalit tam hradecké choreo.

Vyprovozeni byli rychle. Nejprve na chodbu a posléze i ven z haly. "Po dohodě s pořadatelem byli někteří fanoušci odesláni ven. Na tento odchod strážníci pouze dohlédli," uvedl ředitel Městské policie Pardubice Rostislav Hübl

Strážníci uvnitř haly museli uklidňovat o chvíli později další potyčku. Šlo o přetržený řetízek. Vzápětí pak ve vyšších patrech jeden z fanoušků hradce poničil část vybavení arény.

Vášně naplno vygradovaly až o druhé přestávce. Skupiny pardubických a hradeckých fanoušků se venku tak dlouho překřikovaly, až začaly létat kelímky s pivem. Na pardubické straně plotu se motalo několik hradeckých příznivců. Jednoho z nich si vzápětí vzali stranou těžkooděnci. Aby toho nebylo málo, tak o chvíli později se otevřely dveře i na hradecké straně kotle odkud strážníci městské policie razantně vyprovodili na vzduch dalšího hradeckého fanouška. A těžkooděnci museli v kráté chvíli zasahovat podruhé.

"Šlo o hradeckého příznivce, který se pokusil zezadu napadnout strážníka, který v té době řešil chování jiného fanouška," vysvětlil Rostislav Hübl.

Státní i městská policie na bezpečnostní opatření venku i uvnitř arény nasadila několik desítek policistů. "Policie České republiky na místě zajistila dva fanoušky Hradce Králové, jeden z nich byl převezen k vystřízlivění na záchytnou stanici. V obou případech se dopustili přestupků proti veřejnémému pořádku či proti majetku. Policisté také v několika případech použili donucovací prostředky a zajistili doprovod fanoušků městem tak i vlakem," uvedl mluvčí pardubické policie Petr Voldán.