VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Středy doktora Středy: Jak hubne režisér Tomáš Magnusek?

Východní Čechy – Filmový režisér, který se proslavil svou trilogií Bastardi, začal s východočeskými Deníky hubnout na jaře letošního roku. V té době měl premiéru jeho nový film s názvem Jedlíci aneb Sto kilo lásky a on si řekl, že by konečně mohl také zhubnout. Spojil se tedy s doktorem Leošem Středou.

9.10.2013
SDÍLEJ:

Tomáš Magnusek v ordinaci u doktora Leoše Středy.Foto: archiv

Sešli se v ordinaci, kterou pro Hubnutí s Deníkem půjčuje poliklinika Dopravního zdravotnictví v České Třebové.

Deset kilo je pryč

Doktor Středa nejprve Tomáši Magnuskovi změřil tuky a metabolismus a doporučil mu dietu StředaForm. Ta omezuje potraviny, které obsahují sacharidy, a upřednostňuje stravu složenou převážně z bílkovin. Nedílnou součástí diety je také nerozpustná vláknina, která blahodárně působí na trávicí trakt a pročišťuje organismus.  Nejsou omezené velikosti porcí, jíte do sytosti a nemáte tedy pocit hladu, který tak často způsobí selhání diety.

Tomáš Magnusek na začátku hubnoucího procesu vážil 144 kg při výšce 178 cm. Podle vypočteného body-mass indexu trpěl morbidní obezitou. Za první měsíc se mu podařilo shodit 4 kilogramy. Další motivací pro něj byla jeho manželka Gábina. Ta mu slíbila, že když zhubne na 110 kg, tak ona přestane kouřit. Začala mu také chystat krabičky s připraveným jídlem na celý den.

„Krabičky obsahují většinou maso, sýry a vajíčka a to mi vyhovuje, protože velmi rád jím," říká režisér. Nyní je jeho váha 134 kilogramy. Znamená to tedy, že za pět měsíců shodil deset kilogramů. Vzhledem k jeho pracovnímu vytížení se takový výsledek dá uznat jako dobrý a sám Tomáš Magnusek je s ním moc spokojený. Jak s oblibou pokaždé říká: „Celý život jsem jen tloustnul a teď konečně hubnu."

Může se i mlsat

Běžnou součástí dřívějšího jídelníčku pana režiséra Magnuska byly také sladkosti a slané mlsání. Chuť na sladké dnes zahání například pomocí mascarpone, které si sladí stévií. Recept na dietní tiramisu z mascarpone najdete také na webu www.nadvaha.cz. Co se slaného mlsání týče, výborné jsou třeba zapékané mozzarellové tyčinky obalované ve lněné vláknině.

Potřebné suroviny: 1 vaječný bílek, mozzarella, lněná vláknina, granulovaný česnek, sůl.

Postup přípravy: mozzarellu nakrájíme na hranolky, vaječný bílek osolíme a napěníme metličkou, lněnou vlákninu smícháme s granulovaným česnekem. Mozzarellové hranolky namáčíme v bílku a obalujeme ve lněné vláknině s česnekem. Takto připravené tyčinky naskládáme do zapékací misky a dáme do trouby vyhřáté na 170°C přibližně na pět minut. Po vyn- dání z trouby necháme tyčinky vychladnout. Konzumujeme vždy čerstvé (neděláme do zásoby), protože lněná vláknina po čase malinko zhořkne.

Pomáháme hubnout

Máte kila navíc? Chcete hubnout? Napište a ptejte se na diety, cvičení na hubnutí či správný jídelníček. Posílejte své otázky e-mailem na: hubnetesdoktorem@denik.cz. Poradí vám MUDr. Leoš Středa, který přednáší o hubnutí a léčbě obezity na 1. lékařské fakultě v Praze. Píše o hubnutí odborné knihy, popularizuje zdravou stravu, diety a kosmetiku.  Se spoluautory (Profesor Rajko Doleček a MUDr. Kateřina Cajthamlová) letos vydal publikaci Nebezpečný svět kalorií. Každý týden jezdí do ordinace v České Třebové, kde se hubnout a zhubnout pod jeho dohledem úspěšně snaží stovky čtenářů Deníku.

Autor: Redakce

9.10.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto

Trpělivost s nepořádníky došla, kontejnery hlídá kamera

Ilustrační snímek

Agora pořádá besedu o rybaření

Vzpomínka i mše za vypálené Ležáky

Ležáky - Výročí vyvraždění osady Ležáky, která byla vypálena odvetou za pomoc paraskupině Silver A si v neděli připomněli domácí i světoví představitelé. Mrtvé i přeživští vzpomenula mše i pietní obřad.

Policisté lapili čtyři opilé jezdce během jediného dne

Chrudimsko – Během jediného dne policisté načapali tři opilé šoféry a jednoho cyklistu.

Za borůvkami nemusíte do lesa, můžete je mít i na balkóně

Jejich plody jsou větší než jejich příbuzných odrůd z lesa, na keřích rostou v celých trsech, takže úroda je mnohem snazší a rychlejší, a jejich chuť si s těmi lesními v ničem nezadá. Řeč je o kanadských borůvkách, které si v pohodlí můžete vypěstovat na zahradě nebo i doma na balkoně a jejich sladké bobule budete mít na dosah ruky.

OBRAZEM: Miminka z chrudimské porodnice 24. června

Chrudim - Díky vstřícnosti chrudimské porodnice vám budeme na našich stránkách přinášet fotky nejmladších Chrudimáků. Každý týden náš fotograf navštěvuje porodnici a fotí nově narozená miminka.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies