Na odhalení sítě distributorů pervitinu pracovali členové chrudimské operativní skupiny TOXI týmu Pardubického kraje půl roku a jejich snažení nyní přineslo své ovoce. Zadrželi čtyři muže a jak uvádí policejní mluvčí Jiří Tesař, proti třem ve věku 30, 34 a 35 let policisté zahájili trestní stíhání s podezřením ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Zdroj: Policie ČR

„Celý případ je navíc zajímavý množstvím zajištěné drogy. Té totiž kolegové zajistili okolo 150 gramů,“ poznamenává Tesař a pokračuje:

Gram a půl za den

„Tito tři obvinění muži měli od listopadu 2016 do současné doby prodávat v Chrudimi, Hradci Králové, Pardubicích a Rychnově nad Kněžnou pervitin. Celkem byli schopni společně distribuovat v průměru 1,5 gramu ‚perníku‘ za den.

Pro tři podezřelé si došla Operativní skupina pořádkové jednotky z Chrudimi.

„Jednalo se o složitější typy zákroků, a to zejména na koordinaci a správné načasování, neboť se podezřelí muži zadržovali na více místech současně,“ uvádí vedoucí Operativní jednotky PJ Chrudim Petr Bačkovský.

Policie v Pardubicích provedla v hotelu Harmony rekonstrukci záhadného úmrtí. Dne 15. dubna 2017 se 45letý Rumun pohádal se svou 45letou přítelkyní ze Slovenska, kterou měl podle obvinění vystrčit z okna v šestém patře ubytovny. Kriminalisté možné scénáře
Zločin nebo neštěstí? Policie pro ověření vyhazovala z 6. patra hotelu figurínu

Dvěma mužům zaklepali na dveře jejich obydlí beranidlem. Všichni zadržení skončili v poutech. „Při této akci samozřejmě nechyběli ani naši kolegové psovodi. Čtvrtého podezřelého zadrželi kolegové z pardubické kriminálky,“ doplňuje Bačkovský.

Až na deset let

Nejmladší a nejstarší z mužů jsou v současné době stíháni vazebně. „Z konkrétních skutečností vyplynula obava, že by se dotyční mohli skrývat nebo dál opakovat trestnou činnost. Třetí muž je stíhán na svobodě,“ říká Tesař s tím, že pětatřicátník byl v posledních třech letech za podobný čin již odsouzen, tak mu hrozí až deset let za mřížemi. Zbytek skupiny si od soudu může odnést poloviční trest.

Lesní porosty, letecký snímek. Ilustrační foto
V lesích přibývá usychajících stromů