Od chrudimského obchodního domu Kaufland zmizelo nově hned patnáct nákupních vozíků. Skončí vozíky ve sběru nebo jejich díly poslouží jako cenný materiál v dílně neznámého kutila? To zatím policisté nevědí.

„Případem se zabýváme od čtvrtka, krádež vozíků v takovémto rozsahu jsme tu nicméně až dosud nezaznamenali," uvedl chrudimský policejní mluvčí Jiří Tesař.

Podle dosavadních zjištění byly vozíky odcizeny někdy v období od pondělí 14. října do zmíněného čtvrtka. Policisté zvažují i možnost, že krádež nebyla dílem jednoho pachatele, ale mohlo se na ní podílet i více osob.

Dráty i kolečka

Všechny nákupní vozíky byly odcizeny z volně přístupného přístřešku na parkovišti. „Byly již předtím poškozené, takže je malou záhadou, k čemu a proč je kdosi ukradl," přemítá policejní mluvčí.

Vozíky možná skončí ve výkupně kovů, ale z minulosti jsou známy i případy, kdy materiál posloužil například k montáži zahradního grilu a lecjakému kutilovi by se možná mohla hodit rovněž kolečka z podvozku.

Za uvedené jednání hrozí neznámému zloději v případě dopadení až dvouletý trest odnětí svobody. Policisté připomínají, že pokud si někdo z občanů události všiml, může je kontaktovat a napomoci tak k objasnění případu.

(man, jt)