„Podezřelý se vydal začátkem srpna se šroubovákem v ruce do sídla jedné společnosti sídlící v Chrudimi, a to v době krátce po poledni. Ve volně přístupném přízemí budovy se rozhodl odcizit nástěnný počítač s dotykovou obrazovkou a čtečkou karet v hodnotě 8500 korun. K tomuto mu stačil pouze šroubovák. Počítač si poté uschoval do batohu.

Ne však na dlouho. Jeden ze zaměstnanců poškozené společnosti vše viděl a dotyčného přistihl. Následně už vše řešili kolegové z místního obvodního oddělení. Počítač byl v nepoškozeném stavu vrácen zpět," uvedl policejní mluvčí Jiří Tesař.
Jelikož byl lapený muž v posledních třech letech za podobný skutek již trestán, v novém soudním procesu mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Svratouch – Čtyři hasičské jednotky včera zlikvidovaly požár balíků slámy a pole o rozloze 100x40 metrů u Svratouchu, který způsobila závada na balíkovači. Plameny vysušenou slámu zachvátily krátce po jedenácté odpoledne. Na místo ihned přijeli hasiči z Hlinska, Svratouchu, Svratky a Krouny.

Chrudim – Chrudimští strážníci se vypravili do prodejny Lidl a Kaufland. Nikoliv na nákupy, ale potrestat zlodějíčky, kteří zkoušeli ukrást třeba jen čokoládovou tyčinku. V obou případech dostali viníci tisícikorunovou pokutu.    (lv)