Když okradený vyšel před čekárnu, přistoupil k němu muž, který mu podával jeho peněženku se slovy, že ji našel pod lavičkou. Dále uvedl i popis údajného zloděje, mělo jít o muže oblečeného v montérkách s bílou taškou Billa. Pracovnice informační kanceláře zavolala strážníky, ale hlídce se už nepodařilo nalézt ani zloděje, ani muže, který portmonku nalezl.

Došlo i na pokuty

V úterý měli strážníci plné ruce práce se špatně parkujícími řidiči. Dvě minuty před druhou hodinou odpolední se na linku městské policie ozval anonym s oznámením, že Na Větrníku před jedním z tamních domů parkují vozidla i na trávníku. Muži zákona zde nakonec nechali jednu výzvu pro neznámého pachatele přestupku.

Před osmou hodinou večerní blokoval výjezd z domu v Palackého ulici špatně zaparkovaný Ford. Muži zákona zjistili v evidenci motorových vozidel jeho majitelku, kterou obratem kontaktovali. Žena z Chrudimi si přišla vůz přeparkovat, leč nazpět neodešla s prázdnou. Od hlídky dostala pokutu 500 korun.

Vítr posunul kontejner

Silný vítr posunul v Husově ulici plastový kontejner přes vozovku, až k jednomu ze zaparkovaných vozů. Přivolaní strážníci vrátili kontejner na původní místo.(lv)