Mýlíte se. I muži a ženy v uniformách se někdy opravdu od srdce zasmějí. I trestné činy totiž mohou být kuriózní a nemusí vždy končit jen tragicky. Tady jsou některé z bizardních případů, které se v roce 2009 staly policistům a strážníkům ze severních Čech.

Šli močit do školy

Ke kuriózním situacím vyjížděli letos poměrně často strážníci Městské policie v Chomutově. Na pomoc si například hlídku strážníků v květnu zavolal ředitel Základní školy v Hornické ulici, který zamkl na záchodě dva podezřelé opilce.

Záhy se ukázalo, že nejde o žádné zloděje, ale mladíky, kteří jen prostě potřebovali čůrat a nevěděli, kde by potřebu vykonali, proto zamířili na školní záchodky, které byly nejblíže.

Okradl ji při čůrání

Opravdu zvláštní chvíli si vybral ke krádeži v srpnu zloděj v Chomutově. Jednašedesátiletou ženu z Klášterce obral, když v noci na ulici čůrala. V tu chvíli si totiž odložila vedle sebe peněženku. Muž k ní rychle přiskočil a peníze sebral. Měl však smůlu, protože si neuvědomil, že krade před jednou z kamer, které monitorují město. Strážníci zloděje díky tomu za chvíli chytili a lup musel vrátit.

Servaly se o místo

Kuriózní rvačka se strhla v létě na Kamencovém jezeře v Chomutově. Do sebe se tady pustily dvě ženy. Důvodem k bitce byl spor o dobrá místa u vody. Holky se porvaly tak urputně, že tekla i krev. Od sebe je museli odtrhávat strážníci.

Sušil ponožky

Polikliniku se sušárnou si spletl na podzim v Chomutově jistý muž z Karlovarska. V čekárně plné nemocných si klidně sundal ponožky a sušil si je na topení. Překvapení občané zavolali strážníky, kteří se muži snažili vysvětlit, že tohle dělat nemůže a ze zdravotnického zařízení ho vykázali.

Kradl Spiderman

S neobvyklými případy se setkávají i státní policisté. V letošním roce měli třeba hned několik bizardních krádeží. Na filmového hrdinu si hrál v srpnu 30letý lapka v Mostě. S maskou pavoučího muže Spidermana lezl po balkonech a v bytech pak kradl. Díky rychlé a duchapřítomné reakci jedné z okradených nájemnic se policejním hlídkám podařilo pavoučího muže chytit. V bundě pak u něj policisté skutečně našli schovanou masku spidermana.

Zmizel med

Kriminalisté se též někdy nestačí divit, co všechno dokáží zloději ukrást. Například z meziskladu v Přívozní ulici v Klášterci nad Ohří zmizelo 5 barelů medu, což bylo téměř 400 kilo této sladké pochoutky. Majitel tak přišel o med za 43 tisíc korun.

Šamponový maniak

Televizní reklamě zřejmě pro změnu podlehl 29letý zloděj v Mostě. Kradl totiž jen jednu značku šamponů propagující vlasy bez lupů. Pro tyto výrobky si chodil během února a března do jedné mostecké drogerie pravidelně. Celkem se mu podařilo odnést 60 šamponů, lup pak údajně prodával náhodným kolemjdoucím na ulici.

Popeláři byli v šoku

Svým očím nevěřili popeláři, když na konci jednoho z listopadových týdnů přijeli v Mostě vysypat velkoobjemové kontejnery. Dvě železné vany, z nichž jedna váží téměř tunu, někdo ukradl. Zloděj si pro popelnice musel přijet minimálně avií s navijákem, aby je vůbec naložil. Zřejmě je dokonce odtáhl i s odpadky.