Případ popisuje tisková mluvčí policistů Markéta Janovská, odehrál se ve středu brzy ráno v Pardubicích. Hlídka městských strážníků zde kolem čtvrté ráno natrefila na ženu z Chrudimska, která bloudila po městě a mužům zákona uvedla, že byla znásilněná.

Vše se odehrálo tak, že ji v úterý večer její třiapadesátiletý známý odvezl do Pardubic. Rande však nabralo ošklivý spád, neboť zastavili u garáže, kde stál pouze stůl a postel. Když spolu vypili sklenku vína, muž měl začít vyžadovat sex. To žena jednoznačně odmítla.

A tady se výpověď údajné oběti začala rozcházet s realitou. Původní verze, kterou uvedla strážníkům, byla taková, že ji muž znásilnil, po aktu vyhodil z garáže a odjel. Žena pak bloudila dlouhé hodiny městem, než našla pomoc u hlídky městské policie, kterým řekla o svém utrpení. Ti okamžitě zalarmovali republikovou policii a kriminalisty.

O hodinu později už bylo vše jinak. „Po řádném poučení od kriminalistů o důsledcích křivého obvinění žena vypověděla, že si znásilnění vymyslela, aby se pomstila svému známému za to, že jí z uvedené garáže vyhodil, odjel pryč a ona zůstala sama v Pardubicích a neměla se jak dostat domů.“