Lékař v roce 2010 dostal výpověď, kterou soud později označil za neplatnou a rozhodl, že má dostat vysokou částku jako ušlý výdělek. „Advokáti, kteří nemocnici ve sporu zastupují, jí doporučují, aby se pokusila s Liškou najít smírné řešení. „Z mého pohledu je to asi správná cesta. Jak jsem měl možnost s panem bývalým primářem Liškou mluvit, velmi špatně vnímal, že musel odejít, cítil se poškozen jako lékař, zejména na své pověsti. Myslím, že tam prostor pro jednání je," uvedl ředitel Chrudimské nemocnice Vladimír Ninger.

Liška dostal výpověď 21. března 2010. Vedení nemocnice tehdy ustoupilo některým lékařům a zdravotním sestrám, kteří se proti primáři vzbouřili, kvůli nespokojenosti s ním podali hromadnou výpověď a další setrvání na oddělení podmínili jeho odchodem. Soud však opakovaně konstatoval, že výpověď byla neplatná, a Liškovi přiřkl ušlou mzdu 41 platů a úroky. K tomu bude muset nemocnice zaplatit odvody ze mzdy a náklady soudního řízení. V součtu může částka dosáhnout až deseti milionů korun.

Výpověď dal primáři tehdejší ředitel nemocnice Tomáš Vondráček. Ninger s návratem Lišky na oddělení nepočítá, z toho důvodu dostal novou výpověď. I tu však bývalý primář napadl.

Součástí mimosoudního vyrovnání má být i dohoda, že Liška nebude trvat na původním místě, které je již obsazené, a zruší všechny vedené soudní spory. O dalším postupu bude zřejmě už dnes rozhodovat představenstvo nemocnice.

Vyplacení celé sumy by nemocnici značně zatížilo. Loni skončila se ztrátou přes 16 milionů korun.