Opilec jedoucí v pondělí o půlnoci na kole od Centrálu směrem k prodejně Billa v Chrudimi nezvládl řízení a naboural do zaparkovaného auta, kterému poškrábal lak. Na místě byli během pár minut přivolaní strážníci. Muž na kole způsobil dopravní nehodu, a proto muži zákona požádali po asistenci příslušníky Policie ČR, kteří si celý případ převzali.

Kočce se z domu nechtělo

V pondělí kolem desáté dopoledne zaběhla do domu v Havlíčkově ulici číslo popisné 5 kočka a přes snahy obyvatel se jí nepodařilo vyhnat ven. Nájemníci se proto obrátili na městkou policii, která o pomoc požádala zaměstnankyně chrudimského útulku. Čtyřnohý mazlíček však evidentně dům opustit nehodlal, neboť vlezla do skříně tak rafinovaně, že se ji nepodařilo vytáhnout ani vylákat ven. Situaci vyřešili až muži zákona, kteří si s sebou přivezli dlouhou odchytovou tyč s lankem a kočku úspěšně lapili.

"Doktor Blažek" a další

Muži zákona se během pondělí také potýkali s žebráky, kteří se rafinovaně pokoušeli vyloudit z kolemjdoucích peníze. V ulici U Stadionu se pohyboval dobře známý „Dr. Blažek", kterého však strážníci na místě již nenalezli. Zato na Resselově náměstí kolem poledního se pohybovala Romka z Pardubic, která za úplatu nabízela lidem věštění z ruky. Hlídka vše vyřešila domluvou a ženu z náměstí vykázala. (lv)