Podle našich informací žena opakovaně přijímala telefonní hovory od stále stejného muže, který si prý vždy stěžoval na bolesti na hrudi.

Tento muž volal z různých telefonních automatů po městě. Pokaždé řekl, kde se nachází, ale poté se k záchranářům nehlásil. „Vždy, když záchranka dorazila na jím určené místo, nikdy ho tam už nezastihla,“ prozradil Deníku zástupce ředitele pardubické městské policie Pavel Čejka.

Do celé záležitosti se tak museli vložit muži zákona, protože bylo podezření, že se jedná o cílené zneužívání tísňové linky.

Strážníci městské policie zahájili pátrání, které bylo úspěšné. Anonymního muže se totiž strážníkům podařilo zanedlouho objevit v telefonní budce na třídě Míru. „Byl opilý a opět si stěžoval na bolesti,“ upřesnil Pavel Čejka.

Tentokrát však už ale volající muž na lékaře musel počkat. Na umření prý ale rozhodně nebyl.

„Přivolaný lékař muže prohlédl a zjistil, že je pouze opilý, a tak nařídil jeho převoz na záchytku,“ potvrdil Pardubickému deníku jeden z policistů.

Tam už ho ale raději eskortovali strážníci, aby opilého vtipálka nenapadla zase nějaká jiná „legrácka“.

Již teď je jisté, že muž bude muset sáhnout hlouběji do kapsy. Nejen že bude muset uhradit náklady za svůj pobyt na záchytce, ale rovněž zaplatí marné výjezdy sanitních vozů. „Je ale také možné, že jeho jednání by mohlo být překvalifikováno na trestný čin. To by mu hrozil soud,“ uvedl další z policistů.