Vozidlo Ford tam kolem osmé hodiny ranní překáželo stavebním pracím. Strážníci konstatovali, že musí firma provést odtah auta na vlastní náklady a poté peníze vymáhat občansko-právní cestou. Zjistili majitelku auta a její totožnost z důvodu právního zájmu předala zástupcům firmy.

Další nesprávné parkování řešili strážníci po deváté hodině, tentokrát šlo o údajnou neprůjezdnost Lázeňské ulice. To se ale po příjezdu hlídky nepotvrdilo, průjezdnost byla zachována.

O půl desáté pracovnice Lidlu oznámila,že v jejich prodejně došlo ke krádeži. Strážníci na místě ztotožnili muže z Pardubic, který odcizil a poškodil baterie v hodnotě 49,90 Kč. Muže si zboží odkoupil a byla mu udělena tisícikorunová pokuta.

Na parkovišti u obchodního domu Tesco byl nalezen zraněný černý pták. Po poledni ho strážníci odchytili do boxu a předali zástupci záchranné stanice zvířat.

Malý černý pes pobíhal o půl třetí odpoledne Na Ploché drááze. Hlídka malého černého pudla s obojkem proti klíšťatům převezla do útulku.

Hlídka městské policie v 18, 20 hodin zajišťovala místo dopravní nehody a poté obnovovala silniční provoz v Čáslavské ulici u benzinové pumpy. Poté už si věc převzali příslušníci republikové policie.

(ron)