Od Silvestra v zaplněném chrudimském útulku přebývá nový pes. „Je to starší kudrnatý jezevčík. Zatím ho však nikdo nehledá,“ popisuje přistěhovalce správce útulku Martin Prošek. Snad jezevčík svého pána najde a jeho osud se nebude podobat psům, kteří, ač udržovaní a hladem nestrádající, už delší dobu marně vyhlížejí majitele. Ti se zřejmě již se ztrátou smířili a hledat se jim nechce.

Další vyděšený pes pobíhal na Nový rok po chrudimském náměstí. „Našli jsme majitele z Revoluční ulice a zvíře mu v pořádku předali,“ informuje vrchní strážník Městské policie v Chrudimi Josef Kudrnka.

Přestože ve Skutči radnice zrušila kvůli finančním úsporám tradiční novoroční ohňostroj, o světlice a dělbuchy nebyla ve městě v době silvestrovských oslav nouze. Právě kvůli nadměrnému hluku uteklo hned několik psů.

„Stali jsme se telefonickým zprostředkovatelem. Někdo zavolal, že našel psa a nahlásil jeho popis i číslo známky. Za chvíli se ozval zoufalý majitel, kterému jsme už jen předali kontakt na nálezce. Všichni byli spokojeni. Ale jeden pejsek je dosud bez pána, hned v pondělí nám má zavolat člověk, ke kterému se zaběhl, abychom znali přesný popis,“ řekl vrchní strážník Městské policie ve Skutči Jiří Stuna.