Prvním nedělním opilým řidičem, kontrolovaným hlídkou ze Skutče, byl sedmadvacetiletý řidič Škody Felicie. Policisté jej zastavili v Luži zhruba pět minut před půl jednou ráno. Při dechových zkouškách nadýchal mladý muž 0,90 a 0,89 promile alkoholu.

A série pokračovala – zhruba ve stejný čas zastavili a kontrolovali třemošničtí policisté v Seči šestapadesátiletého cizince, který řídil Renault Scenic. Dotyčný nadýchal 1,83.

Nedělní série opilých jezdců pokračovala zhruba deset minut před jednou ráno. To se na silnici mezi Ochozem a Švihovem vyboural devětatřicetiletý cyklista. Jak uvádí policejní mluvčí Jiří Tesař, ten z dosud nezjištěných příčin upadl s jízdním kolem na vozovku a zranil se na hlavě. Nicméně když dali policisté cyklistovi dýchnout, začali tušit, proč se země „znenadání zvedla a udeřila jej do hlavy". Dotyčný nadýchal 1,57 a 1,65 promile alkoholu a následně byl převezen do nemocnice.

„Posledním hříšníkem byla třiatřicetiletá žena. Ta jako řidička osobního vozu Škoda Octavia byla před třetí hodinou ranní kontrolována hlídkou chrudimských dopravních policistů před Slatiňany. Kolegové u ženy naměřili 1,59 a 1,65 promile alkoholu v dechu," doplňuje poslední nedělní „úlovek" Jiří Tesař a dodává:

„Všem nezodpovědným řidičům osobních vozů zadrželi kolegové řidičské průkazy a zakázali další jízdy."