Soud bude pokračovat v projednávání případu Emila Teplého, který se údajně pokusil zavraždit svého podnájemníka. Podle obžaloby seděli před domkem, kde Teplý nechával zadarmo přespávat bezdomovce. Podnájemník ho napomenul, aby šel jíst domů a nedráždil mu psy, a pak ho udeřil. Obžalovaný prý vytáhl nůž a muže bodl. Teplý však před soudem vypověděl, že odešel do domu, ale podnájemník ho pronásledoval a napadl tak prudce, že se vlastně sám nabodl na malý nůž, který obžalovaný držel v ruce.

Obhájce řekl, že šlo o sebevraždu a že soudu navrhne, aby jeho klienta zprostil obžaloby.

Pokračuje také hlavní líčení s pětačtyřicetiletým Vojtěchem Turkem z Police nad Metují, který se zodpovídá ze zavlečení do ciziny a soulože mezi příbuznými. Obou činů se podle obžaloby dopustil na své pětadvacetileté dceři. Muž však u soudu tvrdil, že v té době netušil, že žena je jeho příbuzná. Turko, který už byl dříve trestán, je navíc obžalován i z organizátorství úvěrového podvodu a z toho, že se vyhýbal nástupu do vězení.

Tento týden začíná hlavní líčení v případu muže, který se loni v květnu na Pardubicku pokusil znásilnit nezletilé děvče. Dívce, o níž věděl, že chodí do osmé třídy základní školy, tvrdil, aby ji vystrašil, že v minulosti zabil několik lidí a v kufru auta má zbraně a provazy. Když ji však začal ohmatávat, dívka ho kopla a utekla. Muži hrozí trest odnětí svobody na pět až dvanáct let.

Před soudem znovu stane lékař z Chrudimska, který podle obžaloby několik let předepisoval své manželce hypnotika obsahující návykové látky, aniž by je potřebovala. U ženy se pak rozvinula těžká závislost na těchto látkách a několikrát skončila kvůli předávkování v nemocnici. Lékař vinu odmítá. (vit)