Jak uvedl policejní mluvčí Jiří Tesař, zatím neznámý zloděj ukradl dětskou atrakci včetně žlutého textilního provazu, sloužícího k jejímu uchycení, v noci z pondělí na úterý.
Případem se nyní zabývají skutečští policisté. „Předběžná škoda je vyčíslena zhruba na 18.000 korun. Pachateli za tento zlý skutek hrozí až dvouletý trest pobytu za mřížemi," dodává Jiří Tesař.

Dívenka se nalezla

Chrudim – Ve středu krátce po čtvrt na devět večer se na strážníky prostřednictvím tísňové linky obrátila žena ze Sokolovské ulice, která uvedla, že se ze školy dosud nevrátila její nezletilá vnučka. Hlídka nastartovala služební vůz a jala se obratem prověřovat vytipovaná místa, kde by se dívka mohla zdržovat.

Jak uvedl vrchní chrudimský strážník Lukáš Dvořák, o události byla telefonicky vyrozuměna rovněž Policie České republiky, která se do akce taktéž zapojila. Pátrací akce měla nakonec šťastný konec. Hodiny ukazovaly 21:50 a hlídka chrudimských policistů hlásila, že pohřešovanou dívenku nalezli. Obratem ji také předali do čekajících rukou oznamovatelky.