VŘSR – Velký Řestocký Sportovní Run odstartuje v sobotu běžeckým závodem, který je určen pro děti, dospělé, rodinné kolektivy, dědečky, babičky a všechny, kteří nejsou lhostejní. Start běhu je ve 14 hodin u místní hasičské zbrojnice, a to podle kategorií. Nejmladší děti poběží úsek 400 metrů, dospělí jistě hravě zvládnou osmikilometrovou trasu. Startovné je 30 korun na osobu, občerstvení dostanou účastníci běhu zdarma.

GULÁŠ V KOTLÍKU

Součástí VŘSR bude i soutěž ve vaření kotlíkového guláše. Organizátoři věnují týmům tři kila masa a pak už bude na každém, jaké přísady do Řestok doveze a použije. Přihlášky telefonujte na 608 977 286, startovné činí stokorunu.

Míša Tereska už má dlouhou dobu přízvisko „bojovník“.Zdroj: archiv rodičů

„Výtěžek sobotní akce věnujeme na další léčbu velkého bojovníka s dětskou mozkovou obrnou Míši Teresky." uvedl místostarosta Řestok Martin Dian s tím, že spolupořadateli akce jsou i obce Trojovice a Zájezdec.

Další benefiční akci můžete navštívit příští sobotu. Pořádají ji chrastečtí muzikanti, a to pro Tomáše Vagenknechta, který při autohavárii utrpěl těžké zranění a od té doby bojuje nejen se zdravotními, ale i existenčními problémy. „Přijďte všichni, co máte srdce na pravém místě a podpořme tak Tomáše, kterého na koncertě osobně uvítáme a který s námi v rámci svých možností vystoupí," řekl jeden z hlavních pořadatelů František Bačkovský.

MARTIN DEJDAR

Při koncertu, který bude moderovat herec a chrastecký rodák Martin Dejdar, vystoupí kapely B-Q, Klondike, RockBand a Quattro.

V chrastecké sokolovně tato benefiční akce začíná v 19. 30 hodin. Pořadatelé obou akcí věří v hojnou účast dobrých lidí.