Den s technickými službami bude zahájen v 9 hodin na Školním náměstí, kde bude připraven pestrý a bohatý program pro žáky mateřských, základních škol a také pro širokou veřejnost. Program pro děti a veřejnost je zaměřen hlavně na témata třídění odpadu, rukodělné aktivity i na bohaté soutěže. Prezentovat se bude i Občanské sdružení Altus, které zde představí svoje aktivity věnované dětem a životnímu prostředí.

Ekocentrum Paleta představí svůj stánek věnovaný ekologii a činnosti o odpadu a kompostování. Po celou dobu konání akce si mohou lidé prohlížet strojní park technických služeb. Každou hodinu budou předváděny ukázky práce techniky (popelářský vůz, úklidový vůz, vysavač psích exkrementů a mnoha další).

Celý Den s technickými službami bude provázet kreslíř Miroslav Alexa, který bude kreslit dětem obrázky s odpadovou tématikou,“ říká ředitel Technických služeb Chrudim 2000 spol. s r. o. Zdeněk Kolář a dodává, že Ekocentrum Paleta bude mít na akci připraven program pro děti s tématem kompostování.

Paleta zde předvede ukázky způsobu kompostování s praktickou ukázkou, co lze kompostovat, a co do kompostu nepatří.
Součástí „Dne s technickými službami“ je program společností Eko-kom, který je zaměřen na výchovu dětí a dospělých, kdy se učí správně třídit odpad a recyklovat ho. V rámci barevného dne je zde také zahrnut výklad lektora dále soutěže a hry o hodnotné ceny.

„Občanské sdružení Altus zde bude mít prezentaci své činnosti a skákací hrad pro děti. Dále s technickými službami připraví výstavu popelnic s příslušným odpadem. Pro děti budou připraveny drobné soutěže s odpadovou tématikou,“ říká Občanského sdružení Altus Eliška Hortenská.
Projekt je spolufinancován z prostředků Revolvingového fondu ministerstva životního prostředí.

Ing. Zdeněk Kolář,
ředitel Technických služeb Chrudim
2000 spol. s r.o.