Trať byla kvůli oblevě zledovatělá a pokrytá rozbředlým sněhem. Proto zde „padly" pouze tři osobní rekordy. Své prosincové prvenství s přehledem obhájil reprezentant pardubické Hvězdy Pavel Dymák, mezi ženami si poprvé pro vítězné vavříny po zásluze doběhla pardubická Zdeňka Chlubnová. Při 318. MCM se jako 26. a 27. běžec zařadil mezi „stovkaře" v počtu startů na trati 10 km Václav Kraus z Přelouče a domácí Pavel Novák.

Hlavní závod Běh na 10 km s přehledem vyhrál pardubický Pavel Dymák. Se ztrátou dvou minut si pro druhé místo doběhl domácí Michal Honzíček, třetí příčka patří se ztrátou 22 vteřin na druhého Josefu Šuterovi z Atletiky Polička. Ani další domácí běžci se nenechali zahanbit, Lukáš Maier se ještě vešel do první desítky a skončil na krásném šestém místě. Tato hranice těsně unikla Pavlu Novákovi, který skončil jedenáctý, 43. doběhl Jaromír Jelínek, 44. Radek Brožek, 56. Láďa Bříza 57. Jirka Alexa a 61. Zdeněk Petržílek.

Běh na červeném 3,6 km dlouhém okruhu zvítězil Tomáš Gdula těsně následován bratrem Lukášem oba z Hvězdy Pardubice. Na třetím místě skončil Tomáš Mocek z AC Pardubice. Z týmu pořadatelů KRB Chrudim na 15. místě skončil Jaromír Jelínek ml., 18. jeho sestra Michaela, 27. Marcela Holínková, 31. Jindra Zeman a 32. Hana Jelínková.

Příští 319. Malá cena Monaka se poběží v neděli 21. února se startem v 10.00 dopoledne. Bližší informace zájemci získají na internetové adrese krb.hyperlink.cz, kde je mimo jiné umístěna kompletní termínovka akcí KRB Chrudim v letošním roce, výsledky a fotogalerie. (pz)