Místní Sbor dobrovolných hasičů zorganizoval o státním svátku 8. května jednu z dalších společenských akcí k oslavě stého výročí založení zdejšího hasičského sboru.

Na fotbalovém pažitu se utkala stará garda dobrovolných hasičů a mnoho známých osobností z Amfory Praha. „V současné době máme mnoho nabídek k prezentování svého fotbalu. Ze sta nabídek hrajeme ročně pouze deset utkání a jedno z nich právě zde v Třemošnici. Za 39 let trvání Amfory vykonáváme charitativní činnost a vše děláme zdarma. Výtěžek se věnuje pro potřebné, jako jsou invalidní lidé, vozíčkáři a podobné osoby se zdravotním postižením. Dnes se zde budou vybírat finanční prostředky pro Hamzovu odbornou léčebnu v Košumberku. Část výtěžku také věnujeme na mládežnický fotbal," sdělil mimo jiné prezident sportovního klubu Amfora Petr Salava.

Slavnostní výkop provedl Karel Šíp a byla to jeho premiéra společně s Antonínem Panenkou. Hlavním arbitrem byla šéfová Komise rozhodčích FAČR Dagmar Damková, která mimo jiné pískala i finále ženského turnaje na olympiádě v Pekingu. Po prvním písknutí bylo vidět, že paní rozhodčí to měla vše v rukou a neváhala udělit několik žlutých karet. Přísně hrozila hráčům, ale i Romanu Skamene, pro kterého byl extra upraven trávník. Utkání mělo svoji šťávu a útoky se převalovaly ze strany na druhou. Zápas skončil divokým výsledkem, když domácí garda SDH z Třemošnice po tuhém boji prohrála 4:6.

„Nejdále od Prahy jsem prováděl výkop v Austrálii. Podobné penalty jako z finále ME v roce 1976 již nedávám, je to okoukané, ale když hraji, tak se snažím nahrávat kamarádům, aby oni si dali gól a měli radost, tak jako já, když jsem hrával," pověděl Antonín Panenka.

Největší nápor čekal na osobnosti Amfory po skončení zápasu, když se každý chtěl s někým vyfotit a nebo získat něčí autogram. Vše bylo perfektně připravené, sv. Florián k tomu přidal svoji ruku s tím, že zajistil krásné slunné počasí, a tak každý byl s hrou, setkáním osobnosti, včetně bohatého občerstvení spokojen.

Pavel Kalina