Sobota byla doslova rájem na zemi pro děti z této obce a ze širokého okolí. Tak se dalo nazvat hřiště ve Vestci, které v ten den odpoledne „obsadili" traktory, bagry, pásová rýpadla, hasiči, a nebo „jenom" plošiny nákladních aut, na kterých se dalo skvěle běhat a skákat!

Pořadatelé se rekrutovali z řad obyvatel této přilehlé městské části Chrudimě, a zaslouží si metál! Naslouchat dětem a jejích přáním, to stálo za nápadem, jak uchopit netradiční Vestecký den dětí.. „Nejen každý chlapeček, ale i leckterá holčička chce vyzkoušet pravé bagrování, nebo okouknout hasičskou výzbroj. Tak jsme se jim to pokusili zajistit, a to se díky netradičním partnerům pro dětský den, nakonec podařilo dosáhnout," řekla za organizátory Kateřina Mikulášová. V dnešní rychlé a příliš uspěchané době, kdy se často setkáváme s umělými směry zábavy našich dětí, přitom stačí jediné naslouchat jim.

Bezmála 300 dětí s rodiči a často i prarodiči si mohlo zasoutěžit v tradičních, ale i netradičních disciplínách. Například čtyřletý Jenda Štěrba si „užíval souboj" kladívka s hřebíkem a zatloukal a zatloukal, co mu síly stačily. Jestliže je Vaší odměnou „jen" poděkování, zasloužíte si jej plným právem, protože dětský Vestecký den byl hlavně přehlídkou šťastného dětského smíchu a pohodových rodičů, jen tak dál, Vestečáci!

Květa Štěrbová, ředitelka Kroužky ČR východ, o.p.s.