Předmětem plnění této veřejné zakázky je demontáž stávajících plynových kotlů vyjma jednoho a následná instalace dvou kusů kondenzačních kotlů a jednoho kusu vysokoúčinné kogenerační jednotky. Z městského rozpočtu byla na výměnu uvolněna částka 3,8 milionu korun.

Výměna topení v bazénu se podle hlinecké starostky Magdy Křivanové měla uskutečnit už v tomto roce, ale vedení města se rozhodlo ještě stávající návrhy prověřit.

„Chtěli jsme se ujistit, že ta varianta, do které půjdeme, je nejlepší. Proto jsme si nechali zhotovit podrobný rozpis dvanácti variant různých řešení a teprve na základě podrobného rozboru jsme se rozhodil pro tuto variantu," vysvětlila starostka.

Výběrové řízení tedy sice začalo už letos, ale samotné úpravy se uskuteční až následující rok. Město tak částku vyčleněnou na opravu převede do dalšího rozpočtu.

Rychlé zapojení

Vedení města se rozhodlo pořídit nové topení do bazénu z velmi prostých důvodů. „Kotle se nezměnily od roku 1996, kdy byl bazén postaven. Už jsou staré a oproti novým kotlům nevýkonné," řekl jednatel Sportovišť města Hlinsko Pavel Kábele. Podle něj však plavci úpravy v kotelně bazénu ani nepoznají.

„Podle návrhu by se 90% prací mělo udělat za provozu, a když se bude přepojovat zařízení, tak by měl být bazén na dva až tři dny mimo provoz. Na polovinu února však plánujeme pravidelnou odstávku, tak bychom rádi tyto opravy spojili dohromady," dodal Pavel Kábele.

LUKÁŠ VANÍČEK