VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Houbařská kuchařka čtenářů Deníku

Chrudimsko - To je tedy nadělení v lesích, co říkáte? Děkujeme za fotky vašich úlovků a hlavně za rodinné oblíbené recepty.

9.8.2011
SDÍLEJ:

Hřib hnědý (Boletus badius).Foto: Jiří Laštůvka „Kudláček“

Ty budeme zveřejňovat nejen v tištěné podobě Chrudimského deníku, ale zároveň i doplňovat do této malé "Houbařské kuchařky čtenářů Deníku". Tak neváhejte a pošlete nám vlastní recept na oblíbenou houbovou pochoutku nebo snímky vašich úlovků z lesa na chrudimsky@denik.cz

Houbový boršč

Paní Ester Smetanová nasbírala s vnučkou Johanou Miriam v Klokočově spoustu hub a uvařily si boršč: jemně nakrájenou cibuli lehce osmažíme, přidáme nastrouhanou mrkev, celer, petržel. Přidáme podušené houby. Lehce osmahneme. Zalijeme vodou, vaříme půl hodiny, zahustíme moukou, osolíme, opepříme, přidáme sladký i ostrý kečup, trochu octa a papriky. Dobrou chuť!

Marinované houby

Do redakce dorazil od čtenářky Petry Novotné zajímavý recept i pro kuchařské „analfabety“. Na marinované houby se mohou použít i Jiříkovy hříbky. Houby nakrájené na slabé plátky se zalijí v misce marinádou ze dvou lžic citronové šťávy, tří lžic olivového oleje a čtvrt lžičky soli. Citron s olejem vše „uvaří“ v lednici za dvacet minut, je dobré do marinády přidat lžíci sekané petrželky nebo jiné bylinky podle chuti.

Dršťková polévka z kotrče

Recept na výbornou dršťkovou polévku z kotrče zaslalaKamila Andrová ze Zaječic.

Na přípravu budeme potřebovat:
jeden důkladně očištěný kotrč,
vepřovou kost na vývar,
majoránku, česnek, sůl a špetku pepře,
máslovou jíšku, sladkou mletou papriku.

Postupujeme přesně jako kdybychom dělali klasickou dršťkovou polévku, pouze místo drštěk použijeme nakrájený kotrč.

Přejeme dobrou chuť a těšíme se na vaše další recepty!

Autor: Romana Netolická

9.8.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Z prodejní výstavy konané v rámci Babího léta na Železných horách.

Autokemp lákal návštěvníky

Už se moštuje.

Už se moštuje

Při Rosické brázdě vystoupí i Duo Jamaha

Rosice – Dnes od 9 hodin se v areálu rosické tržnice koná Rosická brázda.

Na pétépáky se jen tak nezapomene

Chrudim – Včera dopoledne odhalili zástupci Chrudimi a Českého svazu PTP-VTNP ve vstupní hale Městského úřadu Chrudim v Pardubické ulici pamětní desku na připomínku nedobrovolné služby 182 příslušníků Pomocných technických praporů (PTP) z chrudimského okresu.

Z ulic a náměstí mizí vystavené fotky

Chrudim – Pětici chrudimských náměstí a jiných veřejných ploch teď zdobí výstava velkoformátových fotografií s tématem Národního geoparku Železné hory. Část vystavených tisků se zobrazením lomů i jiných atraktivních zákoutí krajiny na Chrudimsku už ale nenechavci stihli ukrást.

Houbařka přinesla desítky hřibů

Chrudim – Ve třech taškách Chrudimačky Věry Pitrové byste po jejím čtvrtečním výletu do lesa napočítali na šedesát dubových hřibů, třicet hřibů kovářů, ale také množství bedel, kozáků, klouzků a lišek.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení