V sobotu se naše soutěžící sešly k prvnímu tréninku v posilovně Wellness & Fitness Klubu v Resortu Pivovar, kde jim byl představen cvičební plán na tělo od osobního trenéra Filipa Dundáčka. Celkovému sestavení cvičení předcházela schůzka, při které byla soutěžícím založena osobní karta, provedena analýza těla, nechybělo vážení, měření a zjištění všech zdravotních indispozic.

Na základě všech informací Filip sestavil pro každou cvičební plán, který se skládá ze zahřívání, posilování a protahování. Profesionální přístup Filipa každou ze soutěžících překvapil. Uznaly, že je to člověk na správném místě. Velice ochotně vysvětlil používání všech posilovacích strojů, ukázal jak cvičit, upozornil na důležitost protahování, správného dýchání, pitného režimu. Ženy dostaly profesionální rady a šly s elánem a hlavně chutí cvičit.

S prvním cvičením se vypořádaly dobře. Na otázky deníku, jak se cítí a první dojmy odpověděly:

Naďa Jelínková – Vzhledem k tomu, že užívám antibiotika, jsem holky přišla na první hodinu jen podpořit a držet jim palečky. Filip je super – při vyplňování dotazníku jsem ho sice vykolejila svými diagnózami, ale musím říct, že se s nimi vypořádal na výbornou. Musela jsem mu poslat celou svou anamnézu a seznam užívaných léků – asi mu došly všechny knížky a neměl co po večerech číst – ale čte rychle a stihl i sestavit můj cvičební plán. Těším se na další hodinu, až budu moci cvičit.

Hana Cvejnová – Měření se mi moc líbilo, Filip je profík a jde do našeho hubnoucího maratonu s nadšením, což mě taky nadchlo a dost motivovalo. První cvičení jsem zvládla v pohodě, i tělo se s tím popralo celkem dobře. V neděli žádné bolesti svalů.

Miroslava Jánská – S Filipem jsem spokojená. Diagnostická váha je úžasná věc, na které si uvědomíme, jaký podíl svalů, tuků a vody máme. Tréninkový plán jsem očekávala těžší. Dnes se mi cvičení líbilo a nic mě nebolí.

Marcela Ježková – Jsem spokojená. Filip je odborník, který poradí a nemám před ním žádný stres a můžu s ním na všem spolupracovat, a to bez problému. Cvičební plán mi opravdu ušil na míru, je to přesně to, co moje tělo potřebuje. Dnešek byl v pohodě, docela jsem si to užívala a už se těším na další. Jsem sice unavená, ale s dobrým pocitem.

Romana Paseková – Měla jsem z cvičení větší strach, ale bylo to opravdu bezva. Filip to zvládl na jedničku,bylo nás na něj trochu moc, ale on se nedal. Cvičební plán jsem si vyzkoušela a myslím, že ho sama zvládnu a když nebudu něco vědět, tak se zeptám.

Chrudimský deník byl u prvního cvičení. Opravdu vše proběhlo tak, jak si soutěžící představovaly. Vypořádaly se cvičením v klidu a v pohodě. Přístup personálu Wellness & Fitness Klubu v Resortu Pivovar je motivoval k dalšímu cvičení. Všechny se shodly, že jako parta se podpoří.

V úterý měly soutěžící první hodinu aerobiku s Lenkou. V tomto týdnu ještě čeká každou soutěžící schůzka s nutriční terapeutkou Lenkou Pechovou, které přinesou zápis o tom, co za celý týden snědly a vypily. Na základě toho jim Lenka poradí s úpravou jídla.

Lucie Oberreiterová