„Mě tato účast ohromně potěšila, podle mě není tolik lidí na veřejném jednání obvyklé," poznamenal starosta Josef Kozel.

Zastupitelé tak na první schůzi jednomyslně schválil stěžejní dokument pondělního zasedání, a to rozpočet města. Objem peněz na příští rok činí 64 milionů korun. Podle starosty je postavený na klasických příjmech města s minimem dotací, takže v průběhu roku se může ještě jeho výše změnit.

Geneze rozpočtu však byla poměrně zajímavá. Jeho první verzi připravilo ještě před volbami tehdejší vedení města a nová vládnoucí garnitura jej přijala za svůj jen s minimem více méně kosmetických úprav v názvech několika položek. Největší investiční akcí na příští rok bude oprava městského úřadu.

„Zastupitelstvo proběhlo velmi korektně. Byli zvolení zbývající členové finančního a kontrolního výboru a jednotlivé osadní výbory, tedy věci, které město pro svůj chod potřebuje. Schvalování rozpočtu bylo bez nějakého zásadního připomínkování a byl schválený jednomyslně," dodává heřmanoměstecký starosta Josef Kozel. (lv)