Iniciativu podpořil i nejpopulárnější český žokej Josef Váňa.

„Koniny pro Báru spočívají v tom, že každý týden na Facebooku určíme jedno téma nebo nějaký úkol, který mají lidé plnit, a zároveň se je snažíme přimět, aby finančně přispívali na transparentní účet. Veškerý výtěžek bude věnován Báře,“ uvedl organizátor Pavel Karal, manažer TJ Léčebna Košumberk v Luži.

Koniny pro Báru, aneb jedeme dál!!! Výzva č.3 (30.3. - 5.4.)

Jsou před námi Velikonoce, takže téma další výzvy je jasné. Pleťte pomlázky, malujte kraslice, pečte velikonoční beránky, zkrátka vytvářejte cokoli velikonočního a potom se s námi o to podělte na našem facebooku. Zároveň máte možnost finančně přispívat na transparentní účet č. 2401735883/2010.

Celý výtěžek jde pro Báru, která zůstala po pádu z koně upoutána na invalidní vozík. Moc děkujeme!!!

Právě v lužské Hamzově léčebně Bára Vavřinová pobývala po náročných operacích, které podstoupila poté, co její kůň Šošon uklouzl a zalehl ji.

„V nemocnici mi řekli, že moje páteř při pádu byla moc poraněná. Prý bude úspěch, když se mi v nejbližší době podaří posadit, a co se týká fungování nohou, šance je mizivá,“ vzpomínala na kruté zjištění Bára. Ale původní odhad, že z ní bude paraplegik, se nepotvrdil, Bářino tělo naštěstí funguje od hlavy k pasu bez omezení.

Rodinný domek v Úhřetické Lhotě musel být bezbariérově upraven, k čemuž přispěla finanční sbírka organizovaná nadací Znesnáze21 miliardáře Karla Janečka.

Každý v době covidové blázní jinak a nachází jiné příležitosti. Podívejte se na příběh jednoho pardubického fotografa:

V důsledku vládních opatření se vydal Juračka zdolat tok Chrudimky ležící v katastru Pardubic. Natočil při tom krátký film s názvem V zajetí města.
Extrémní fotograf vyrazil za krásou Chrudimky, přidal se i nafukovací jednorožec

Členové spolku Rozběháme Luži připravují různé akce. „Tento týden jsou tématem Velikonoce, předtím to bylo vytváření čehokoli naslepo a úplně prvním úkolem bylo namalovat něco nohou,“ vypočítal facebookové „koniny“ Pavel Karal.

Iniciativy si povšiml i žokej Josef Váňa, který Báru podpořil nejen morálně, ale i finančně, a tak na transparentním účtu díky němu přibylo dvacet tisíc korun. „Velice si této podpory vážíme a moc za ni děkujeme,“ řekl Karal s tím, že Koniny pro Báru budou pokračovat ještě minimálně dva týdny.