V Chrudimi začal provoz letního koupaliště o minulém víkendu. Novinkou letošní sezóny je tu bezešvý tobogán a klouzačka, na nichž jezdci nepocítí při klouzání dolů spoje mezi jednotlivými díly.

Provoz koupaliště ve Skutči odstartuje tuto sobotu ve 14 hodin a bude spojen s programem pro děti k jejich svátku v podobě soutěží o ceny. Vstupné zde bude po toto úvodní odpoledne zdarma.

Zítřejší první den provozu koupaliště ve Slatiňanech bude rovněž spojen s oslavou svátku dětí. V areálu koupaliště se představí v ukázkách své činnosti například potápěči nebo chrudimští městští strážníci a nebudou chybět ani různé soutěže či diskotéka pro děti. Program začne v 16 hodin, vstup je zdarma.

Koupaliště v Třemošnici se naproti tomu otevře příchozím až v pondělí 20. června. Mimo jiné i proto, že dno třemošnické nádrže propouští vodu a provoz koupaliště je tak kvůli jejímu neustálému doplňování velmi neekonomický. Čerstvá voda je navíc poměrně chladná, takže koupání si zde lidé obvykle skutečně užívají jen v těch největších vedrech.

V přírodním koupališti Konopáč se můžete vykoupat už teď, i když zde do plného stavu vody ještě nějaký ten centimetr chybí. Co ale chybět nebude, je točená zmrzlina. Ta se do Konopáče vrací po dlouhých dvaceti letech.