Ludmile Klikarové vadí hluk spojený s provozem myčky aut ve dvoře za domem čp. 346 v ulici Obce Ležáků. „Obyvatelé domu neuváženě podepsali souhlas s jejím vybudováním. Dnes je situace taková, že provoz myčky a decibely z autorádií mladých lidí, samozřejmě především v noci a k ránu, ruší a značně zhoršují kvalitu bydlení. Pokud nemáte v létě zavřená okna, šance vyspat se je mizivá," uvedla stěžovatelka a ptá se, zda by s tím nešlo něco dělat.

Myčka slouží, jak má

Odpověď vedoucího stavebního odboru Vladimíra Bálka ale pro Chrudimačku a její sousedy moc optimisticky nevyznívá. „Myčka byla uvedena do trvalého užívání v červnu 2011. Její provoz je povolen bez omezení s kladnými stanovisky, mimo jiné i krajské hygienické stanice," uvedl Vladimír Bálek. A jelikož nejde o hluk způsobený samotným provozem myčky, radí vedoucí odboru zavolat ve zmiňovaných situacích městskou policii a ohlásit jí přímo ty řidiče, kteří nedají lidem spát.

Radnice zaznamenala i stížnost na mládež hlučící na lavičkách u kateřinského kostela. Mladí tu prý pijí alkohol a čím víc popíjejí, tím víc jsou slyšet. Nechávají tu nepořádek a močí do skupinek stromů, což poté páchne. Nebylo by tedy řešením lavičky přemístit jinam?

S inventářem se ale hýbat nebude. „Jedná se o lavičky, které navazují na pěší trasu a cyklostezku podél Chrudimky. V poměrně dlouhém úseku jsou jediné a ještě ve stínu, takže nepovažuji za vhodné je odstraňovat. Už proto, že na nich přes den sedávají starší lidé, kteří si stěžují na nedostatek laviček ve městě," odpověděla Kateřina Jánská z odboru investic. Strážník Lukáš Dvořák však přislíbil, že městská policie se pokusí uvedené místo častěji kontrolovat.