„Chtěli jsme, aby stavebníci znali už teď adresu svých budoucích domů a mohli ji uvádět v žádostech o stavební povolení nebo v kolaudačních žádostech," komentoval rychlost pojmenování lokality třemošnický místostarosta Stanislav Peca.

Název nové ulice nevznikl na stolech úředníků, ale zrodil se mezi lidmi v anketě vypsané třemošnickou radnicí. „Nápady chodily různé, některé zajímavé, jiné nepoužitelné. Až na jeden případ šlo vždy o návrhy místopisné, výjimku tvořilo jen pojmenování Bartošova ulice. Tady chci vysvětlit, že Josef Bartoš býval jedním z majitelů významné továrny v třemošnickém Hedvikově," říká Pavla Alvarezová, vedoucí třemošnické knihovny a informačního centra, kde se návrhy shromažďovaly.

Zastupitelé města Třemošnice nakonec vybírali ze čtyř nejzajímavějších názvů a vyhrála právě ulice Lovětínská. Mezi zamítnutými nápady byly například názvy jako Rokelní, Hradní nebo Severní ulice.
Posledně zmíněnou Severní ulici například navrhl místostarosta Stanislav Peca. „Protože už máme na opačném konci města ulici Jižní," vysvětluje svoji logickou úvahu. „Nakonec jsem ale rád uznal, že název Lovětínská ulice je hezčí a k dané lokalitě se také výborně hodí. Vedlejší obytnou zástavbou totiž už dnes prochází souběžná ulice Lichnická, přičemž zřícenina hradu Lichnice sousedí rovněž v krajině právě s Lovětínskou roklí," doplnil.

Navrhovatelé nového názvu se teď mohou těšit na drobný dárek od města. Vedení radnice zase doufá, že nová zástavba mírně vylepší demografický vývoj. „V Třemošnici dnes žije 3 109 obyvatel. Lidí tu poněkud ubylo, mívali jsme i 3300 obyvatel. Teď jejich počet víceméně stagnuje," dodal místostarosta.