Bylo to v roce 1318, v té době zde sídlil vladyka Věnek ze Seči. První vlaštovkou, která toto významné výročí připomíná, je vydání turistické známky, tedy dřevěné vypalované kulaté plakety, která toto výročí připomíná. Známka je k dispozici v turistickém centru až do konce letošního roku.

VYJDE I KNIHA
Při příležitosti tohoto velkého výročí také město vydalo knihu o historii obce.. Kromě samotného města mapuje i historii jeho jednotlivých částí: „ Vzhledem k tomu, že prameny mapující historii Seče a jejích místních částí jsou mnohdy torzovité nebo zcela chybí, věřím, že kniha, bude sloužit jako zdroj základních informací i dalším generacím,“, uvedl starosta Seče Marcel Vojtěch.

OSLAVY OMEZÍ DOPRAVU
Oslavy vypuknou 2. června. Připravena je výstava z historie a současnosti města, slavnostní žehnání praporu, atrakce pro děti i bohatý hudební program, který večer završí zpěvák Daniel Hůlka, který svůj koncert zazpívá pouze s klavírním doprovodem.

S oslavami souvisí i uzavírka náměstí, řidiči budou muset využít objízdných tras. Už od konce června bude na náměstí z důvodu oslav zakázáno parkování před prodejnou Jednoty. „Auta, která na místě zůstanou, budou odtažena,“ upozorňuje Luboš Blecha, stavební technik, který má na starosti technickou přípravu akce.

VÝROČÍ JE NĚKOLIK
Kromě 700 let města budou letos slavit 140 let sečští dobrovolní hasiči. Pětašedesát let také uplynulo od stavby budovy základní školy. A konečně – už šedesát let občany Seče informuje pravidelná zpravodaj Oheb.