Shodují se na tom všichni oslovení provozovatelé. Například chrudimské koupaliště je sice otevřené už od 8. června, ale větší nápor návštěvníků zažívá až nyní. „Víkend byl slabší, v zásadě lidé chodí až od tohoto týdne," uvedla ekonomka Sportovních areálů města Chrudim Věra Pilařová.

Ve Slatiňanech vidí situaci podobně. Plovárnu, jejíž současná teplota vody dosahuje 21 stupňů Celsia, byla otevřena až v pátek. „V sobotu si nás už našli první zájemci a do včerejška nás navštívilo už 500 lidí," řekl slatiňanský tajemník Josef Prokš.

Uplakaná první půlka června zpozdila začátek sezony a nepřízeň počasí využili ve Slatiňanech k drobným opravám plovárny.

„Bazén jsme vypustili, vyčistili a opravili pár drobností, třeba po zimě uvolněné dlaždice a podobně. Odezvy jsou zatím kladné, takže soudím, že se start vydařil," doplnil Josef Prokš.

Naopak v Třemošnici si návštěvníci lačnící po chladivé vodě musí ještě několik dní počkat. Deštivé počasí zbrzdilo pravidelnou údržbu bazénu.

„Bazén napouštíme jen na sezonu a každý rok jej natíráme modrou barvou. Na ni ale šest dní nemůže přijít voda, takže se během dešťů nemohlo pracovat. Začali jsme minulé úterý, barvu nechali schnout a od pondělí bazén napouštíme. Do konce týdne tam snad voda nateče," vysvětlil třemošnický starosta Stanislav Peca.

LUKÁŠ VANÍČEK