Na programu je trojice turnajů.

OMEGA plus OPEN je zároveň mistrovstvím ČR šestičlenných družstev staršího žactva v šachu. Přihlášeno je 58 týmů, v každém nastoupí také jedna dívka a jeden mladší hráč. Titul obhajuje Oaza Praha. V roce 1967 tento turnaj vyhrál domácí TJ Sokol Zaječice, v roce 1978 ODPM Chrudim. Letos má z našeho okresu nejlepší výsledky ŠO Hlinsko. Poháry, medaile a věcné ceny předá Ing. Jiří Havlíček, předseda komise mládeže ŠSČR.

VS + METOS v.o.s. Chrudim OPEN. Tento turnaj dvojic do deseti let je stále populárnější, letos proběhne již 24. ročník. Prvenství obhajuje BŠS Frýdek Místek, v minulosti dvakrát vyhráli bratři Jakub a Matěj Půlpánovi ze Slatiňan. Letos je přihlášeno 47 dvojic. Poháry, medaile a ceny předá spolumajitelka METOS v.o.s. Ilona Králová, jejíž dcera je nadějnou hráčkou TJ Sokol Zaječice.

DS Brno OPEN je turnajem jednotlivců, bude se hrát 15. ročník a první místo možná přijede obhájit (zatím není přihlášen) Jakub Půlpán z Polabin Pardubice. Turnaj si dal za cíl umožnit hru i vedoucím družstev a rodičům dětí. Poslední dobou hrají i ti, kteří již odrostli žákovským létům, a v Seči se jim zalíbilo. Počet 45 účastníků není konečný, do tohoto turnaje je možno se přihlásit i při prezenci.

Jaroslav Hájek