Radní si drží odstup

Poněkud bulvární téma zajímá i další Chrudimáky, takže jsme se ve středu přímo ředitele Zdeňka Koláře zeptali, jak vidí on svou budoucnost v čele obchodní organizace města. Z jeho slov vyplynulo, že se už k nešťastné záležitosti nechce vracet: „Řeknu jen tolik, že případ byl pravomocně uzavřen. Jaké důsledky z toho vyvodí rada města, to už skutečně nevím," konstatoval ředitel.

Podle informací Chrudimského deníku nevyvázl Zdeněk Kolář bez trestu. Starosta města Petr Řezníček však ještě v úterý řekl, že radní nemohou být arbitry, ale že musí s projednáním věci v orgánu města počkat až na případné vyjádření soudu.

Bez pracovní doby?

Autohavárie ředitele je především jeho osobním problémem a s výkonem funkce věcně nesouvisí. Objevily se ale úvahy, že ředitel boural nikoliv v pozdním odpoledni a že tak musel popíjet už v pracovní době. Tuto úvahu ale chrudimský starosta odmítá. „Nevím, zda to bylo v pracovní době. Pochybuji ostatně, že ředitel Technických služeb vůbec má nějakou přesně vymezenou pracovní dobu. Když je třeba, musí být na nohou třeba v noci, stejně jako já, takže o nějakých přesně určených hodinách tu lze těžko mluvit," namítá starosta.

Z jeho slov se tak zdá, že město „svého" ředitele ve funkci spíše podrží.